Mor un home de 35 anys en una platja de Calafell (Baix Penedès)

query_builder   27 agost 2013 17:30

event_note Nota de premsa

Mor un home de 35 anys en una platja de Calafell (Baix Penedès)

  • Protecció Civil insisteix en la recomanació de no banyar-vos si us trobeu malament o esteu cansats, i en aquest cas refrescar-vos a la zona de dutxes o avisar al socorrista 
 
 
La Direcció General de Protecció Civil de Catalunya (DGPC), a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, ha rebut avís aquest matí a les 11:15 hores de la mort d’un home de 35 anys a la platja de l’Estany-Mas Mèl de Calafell (Baix Penedès).
 
Diversos testimonis han alertat al telèfon 112 que havien tret de l’aigua un home que estava inconscient. Un cop a la sorra se li han realitzat les primeres maniobres de reanimació fins que han arribat al lloc els professionals sanitaris del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han seguit amb les tasques de reanimació però sense èxit.
 
La persona que ha mort és un home de 35 anys de nacionalitat espanyola, que ha patit dins el mar un atac epilèptic, ha empassat aigua i ha entrat en parada cardiorespiratòria.
 
A banda dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que han anat al lloc amb 2 unitats i un helicòpter medicalitzat, també s’hi ha desplaçat 1 patrulla dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Policia Local de Calafell.
 
A la platja on ha passat l’incident hi havia bandera verda i servei de vigilància. Amb aquesta ja són 19 les persones que han perdut la vida aquest estiu a les platges catalanes. 
Protecció Civil insisteix en la recomanació de no banyar-se si us trobeu malament o esteu cansats. Cal que respecteu les normes de bany i el color de les banderes, així com seguir sempre les indicacions dels socorristes. Si observeu alguna persona amb problemes dins de l’aigua aviseu immediatament el socorrista o truqueu al 112. No us llanceu a rescatar ningú si no sou experts en rescat aquàtic.
 
Podeu consultar més consells de seguretat en el bany al web www.gencat.cat/interior/platges i també en aquest enllaç l’estat de les platges i la bandera que hi oneja.