Protecció Civil de la Generalitat posa en Prealerta el pla INFOCAT per l'alt risc d'incendi avui a l'Empordà

query_builder   2 setembre 2013 12:28

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat posa en Prealerta el pla INFOCAT per l'alt risc d'incendi avui a l'Empordà

  • Protecció Civil de la Generalitat demana precaució en els entorns forestals per minimitzar al màxim el risc d'incendi
  • El risc d'incendis és especialment alt a la zona del Cap de Creus i a la meitat nord del litoral català
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT durant el dia d’avui per l’elevat risc d’incendi forestal que afecta sobretot les comarques de l’Alt Empordà, en base a la predicció de perill d’incendi de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat.
 
Les comarques amb MOLT ALT risc d’incendi són:
  • Girona: Alt Empordà
 
El risc d’incendis és especialment alt a la zona del Cap de Creus i també hi ha ALT risc d’incendi a la meitat nord del litoral català.  
 
El risc d’incendi a l’extrem nord est de Catalunya s’ha vist incrementat per la tramuntana, que bufa amb més intensitat que en dies anteriors, i una humitat relativa baixa.
 
Protecció Civil vol remarcar la importància d’extremar les mesures de precaució prop de zones forestals, i recordar que està prohibit llençar burilles o llumins; encendre fogueres o tirar coets ni fanalets voladors amb flama; no fer barbacoes que no estiguin autoritzades; ni deixar escombraries ni deixalles al bosc.
 
A les urbanitzacions i zones habitades prop del bosc cal extremar les precaucions, i és important recordar que en cas d’incendi el confinament dins les cases és la mesura de protecció més efectiva a no ser que les autoritats indiquin el contrari. A més, cal mantenir netes de fulles, branques i altre material combustible les parcel·les.