El conseller Pelegrí insta a seguir potenciant plegats la projecció, internacionalització i comptetitivitat del sector vitivinícola català

query_builder   6 setembre 2013 20:05

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí insta a seguir potenciant plegats la projecció, internacionalització i comptetitivitat del sector vitivinícola català

moment de la visita a la fira
moment de la visita a la fira
 
 
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del conseller executiu de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA) i director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Jordi Bort, així com del director dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona, Marià Morera, ha presidit, aquesta tarda, la inauguració oficial de la XXVI Festa de la Verema de Cubelles.
 
Josep Maria Pelegrí ha volgut començar el seu parlament constatant que “festes com la d’avui ens demostren l’evolució de la pagesia, en general, i de l’art de la vitivinicultura, en concret. Les fires són una bona via de promoció. I hem d’explicar tan bé com sapiguem l’ origen i les virtuts del vi, que és fruit de la vinya i el treball dels homes. Catalunya és un territori perfecte per arribar a ser un bon coneixedor de vins, i enguany es preveu una bona verema”.
 
En aquest punt, Pelegrí ha remarcat que per a què la viticultura beneficiï tothom, aporti riquesa i llocs de treball, hem de vincular producte, geografia i qualitat. I tot això passa per tenir un vi competitiu, un vi bo. I d’això en fem, aquí fem bon vi. I cal seguir afavorint la qualitat per sobre de tot, recordant que tot esforç té una recompensa”.
 
El conseller ha fet palès que “’l’aposta per la qualitat aporta valor, personalitat, singularitat i capacitat per a obrir-se al món.  Cal seguir potenciant la nostra bona base, i això passa per la internacionalització i projecció dels nostres vins dins i fora del territori, i també per l’enoturisme, en què tots ens hem de sentir part del projecte: productor-celler-empreses-restauració-Administració, etc.; potenciar la marca”.
 
Josep Maria Pelegrí ha clos la seva intervenció animant tothom a visitar el certamen i a provar les postres de la Verema, creades aquest any, que es presenten avui i que s’anomenen ‘Paulines’, prenent el nom de la filla de l’artista de circ i fill predilecte de Cubelles, Charlie Rivel.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.