El Dept. d'Agricultura i Mossos d'esquadra decomissen 4,8 quilos de dàtil de mar, espècie protegida per la UE, i 40 quilograms de llagosta

query_builder   6 setembre 2013 12:59

event_note Nota de premsa

El Dept. d'Agricultura i Mossos d'esquadra decomissen 4,8 quilos de dàtil de mar, espècie protegida per la UE, i 40 quilograms de llagosta

detall del decomís
detall del decomís
 
En el marc de les actuacions conjuntes entre laIInspecció de la direcció general de Pesca i Afers Marítims del Dept. d’Agricultura i els Mossos d’Esquadra, s’han intervingut el passat dissabte quasi 5 kg de dàtils de mar, a l’interior d’un turisme conduït per un veí de Castelló de la Plana.
 
L’extracció d’aquesta curiosa espècie de bivalve resta prohibida per normativa comunitària, ates que per a la seva obtenció es necessari destruir les roques, ja que hi creix en el seu interior. Aquesta pràctica genera un greu impacte en la costa, a banda d’afectar l’hàbitat d’altres espècies pesqueres d’interès comercial.
 
És per això, que els inspectors de pesca i afers marítims van fer diverses investigacions amb la finalitat d’esbrinar l’origen, i poder així interceptar els subministradors d’aquesta espècie prohibida, per eradicar la pesca i venda clandestines.
 
L’operatiu va interceptar un conductor procedent de Castelló, que transportava en un turisme 4,8 kg de dàtils de mar extrets del litoral valencià, que segons sembla havien de ser distribuïts en restaurants de Terres de l’Ebre.
 
L’actuació va finalitzar amb una denúncia, obertura d’expedient i la confiscació dels dàtils de mar que van ser retornat a la mar.
 
 
També, i com a fruit d’aquesta col col·laboració es va detectar una partida de quasi 38 kg de llagostes a l’interior d’un local dedicat a la venda al detall perquè la partida intervinguda no garantia l’origen legal a través de la investigació de la traçabilitat documental.
 
 

1  

Imatges

detall del decomís

detall del decomís 88