Protecció Civil: incidències més destacades de les intenses pluges que han descarregat aquesta tarda sobretot al Tarragonès (19:00 h)

query_builder   7 setembre 2013 20:05

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: incidències més destacades de les intenses pluges que han descarregat aquesta tarda sobretot al Tarragonès (19:00 h)

  • El telèfon 112 ha rebut 365 trucades fins a les 19:00 h per incidències relacionades amb les pluges
  • A partir del vespre i fins a les 2 de la matinada, les pluges es concentraran a les comarques del litoral i prelitoral català i a l’Alt Pirineu i Aran
  • Protecció Civil manté la Prealerta del pla INUNCAT per la previsió de pluges intenses demà diumenge
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la Prealerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT, per la previsió de pluges intenses demà al matí a la meitat nord del país i, a la tarda, a totes les comarques de la meitat est de Catalunya. Les precipitacions aniran sovint acompanyades de tempesta i, localment, de calamarsa.
 
Les pluges aquesta tarda han descarregat amb forta intensitat, sobretot al Vallès Occidental i al Tarragonès. En aquesta comarca s’ha arribat a superar el llindar d’acumulació dels 100 l/m2 en 24 h i també el d’intensitat de pluja (20 l/m2 en 30 minuts).
Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), han superat el llindar dels 20 l/m2 en 30 minuts a Tremp (36,8 l), Sant Romà d’Abella (Pallars Jussà) (28,4l), Organyà (Alt Urgell) (33,4l) i a la Granadella (Garrigues) (22,7l).
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut, fins a les 19:00 h, 365 trucades relacionades amb les pluges. 62 trucades s’han fet des del Vallès Occidental i, 48 s’han realitzat des del Tarragonès. Per municipis: 14 d’aquestes trucades s’han fet des de Torredembarra, 18 amb origen a Barcelona i 15 des d’Amposta.
 
Els Bombers de la Generalitat han rebut, fins a les 19:30 h, 79 avisos relacionats amb les pluges. Tot i això, els Bombers només han hagut d’actuar en 29 d’aquests serveis (la majoria a la zona Metropolitana Nord, 17 serveis, i a Tarragona, 7). La majoria d’actuacions han estat per petites inundacions de baixos, per carrers negats d’aigua i per a la retirada de branques a la calçada. L’únic servei destacable ha estat treure 3 persones que havien quedat a l’interior d’un vehicle espatllat enmig d’un toll d’aigua a l’avinguda de la Pelegrina de Vilafranca del Penedès i que han sortit il·leses.
 
El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que, des de les 19.11 h, hi ha una via tallada per inundacions. Es tracta de la T-204 a Montferri (Alt Camp). Es fan desviaments per la TP-2042 i la TV-2045.
Els voluntaris de Protecció Civil de Vilanova del Vallès han estat de guàrdia aquesta tarda i han fet diverses sortides per les intenses pluges.
A causa de l’acumulació d’aigua, aquesta tarda també s’ha hagut de suspendre durant una estona la circulació de trens entre les estacions de Salou i Port Aventura.