La Secretaria General de l'Esport felicita Laia Sanz pels nous títols mundials de trial i enduro

query_builder   9 setembre 2013 14:00

event_note Nota de premsa

La Secretaria General de l'Esport felicita Laia Sanz pels nous títols mundials de trial i enduro

El secretari general de l’Esport, Ivan Tibau, ha felicitat avui, en nom del Govern, la pilot de motos Laia Sanz pels títols mundials de trial i enduro que ha sumat aquest cap de setmana i que la converteixen en la millor pilot de motos del món, amb 15 mundials en el seu palmarès. “Ets un exemple com a esportista i com a persona”, ha afirmat Ivan Tibau.
sge
Foto: Jordi Estruch
El Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, ha acollit aquest migdia la roda de premsa en què Laia Sanz ha fet balanç d’aquesta temporada, acompanyada, a banda del secretari general de l’Esport, per Josep Maria Lloreda, president de KH Lloreda.
 
Ivan Tibau ha donat l’enhorabona a Sanz en nom del Govern per uns èxits, fruit del “treball i la constància”, i ha destacat que el seu és un “exemple com a esportista i com a persona” pels valors que mostra. “Després de guanyar-ho tot, segueix sent la mateixa Laia de sempre”, ha exposat.
 
D’altra banda, el secretari general de l’Esport ha posat en valor el paper de les dones en els recents èxits de l’esport català, declarant que “són el timó que ens ha portat a guanyar medalles i títols en moltes disciplines”. Finalment, Ivan Tibau ha aprofitat per reconèixer el paper del patrocinador de l’esportista, l’empresa catalana KH7, en la projecció de l’esport de Catalunya. “Gràcies a aportacions com la vostra, la Laia, una gran patriota, és a dalt de tot”, ha afirmat.
 
L’esportista ha explicat que no s’esperava tenir una temporada tan bona, ja que en un principi només tenia previst competir en enduro, i ha valorat especialment el títol de trial, que “és més especial perquè creia que no podria participar-hi i perquè he hagut de lluitar de valent contra rivals més joves que pugen amb força”. Per la seva banda, Josep Maria Lloreda ha felicitat la pilot de Corbera de Llobregat per l’esforç i per uns resultats que donen transcendència a l’esport femení d’aquí.
 
Després de guanyar el Ral·li Dakar a principis d’any, Laia Sanz ha fet història en tres dies guanyant dos títols: divendres, el mundial de trial (el 13è), i diumenge, el d’enduro (el 2n), cosa que iguala els 15 títols mundials de l’italià Giacomo Agostini. La pilot catalana va haver de fer un esforç extra per competir el mateix divendres en l’última prova del mundial de trial a la localitat francesa de La Chatre i, més tard, en l’última cita del campionat del món d’enduro, a una altra població francesa, Saint-Flour. Aquest any, compagina la seva activitat amb diverses proves dels X Games.
 
 

1  

Imatges

Fotografia de la roda de premsa (Autor: Jordi Estruch)

Fotografia de la roda de premsa (Autor: Jordi Estruch) 305