Incidències relacionades amb l'Alerta del Pla INUNCAT de Protecció Civil

query_builder   10 setembre 2013 18:06

event_note Nota de premsa

Incidències relacionades amb l'Alerta del Pla INUNCAT de Protecció Civil

  • El telèfon 112 ha rebut 43 trucades fins a les 17.00 h per incidències relacionades amb les pluges
  • Els Bombers de la Generalitat han rebut 28 avisos per incidències relacionades amb les pluges, la majoria a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord
  • Les rieres de les zones afectades han baixat plenes però han anat recuperant la normalitat 
  • Es recomana extremar les precaucions, sobre tot, a les zones del litoral i prelitoral de Girona i Barcelona
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté l’ALERTA del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT, per la previsió, encara vigent, de pluges intenses i per les incidències que ja s’han produït durant la tarda.
 
Les pluges aquesta tarda han descarregat amb forta intensitat, sobretot al Vallès Oriental, Maresme i Selva. Per municipis, els més afectats han estat Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Canet de Mar, Blanes i Tordera. A Blanes, als volts de les 16.00 hores un llamp ha fet malbé un transformador deixant sense subministrament elèctric 777 abonats. Hores d’ara la companyia està treballant en la resolució de l’avaria i ha reduït l’afectació a 381 abonats.
 
Les rieres de les zones afectades han baixat plenes però poc a poc han anat recuperant la normalitat i els nuclis urbans afectats per acumulacions d'aigua també han anat recuperant normalitat. A molts municipis del Vallès Oriental, del Maresme i  de la Selva les Associacions de Voluntaris de Proteccio civil local i altres serveis municipals per restablir la normalitat, com en el cas de Blanes. Des del Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT) de Protecció Civil s’ha enviat un missatge d'alerta per l’aplicació “PUSH” per a mòbils, a les zones més afectades per les tempestes.
 
Es recomana extremar la precaució durant les properes hores a les zones del litoral i prelitoral de les demarcacions de Girona i Barcelona, davant de la previsió de forts aiguats.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut, fins a les 17 h, 43 trucades relacionades amb les pluges. 21 trucades s’han fet des del Vallès Oriental, 16 s’han realitzat des del Maresme i 6 des de la Selva. Per municipis: 13 d’aquestes trucades s’han fet des de Sant Celoni, 8 amb origen a Santa Maria de Palautordera, 7 des de Canet i 4 des de Blanes i Tordera, respectivament.
 
Els Bombers de la Generalitat han rebut fins a les 17:00 hores 28 avisos relacionats amb la pluja d’aquesta tarda. La seva distribució és aquesta:
  • Regió d’Emergències Metropolitana Nord: 25 avisos
  • Regió d’Emergències de Girona: 3 avisos
 
En la tots els casos es tractava de petites inundacions de baixos, embornals embossats i retirar arbres que havien caigut a la via pública. La majoria d’avisos s’han concentrat al Vallès Oriental, on els municipis més afectats han estat Sant Celoni (11 avisos) i Santa Maria de Palautordera (5).