Agricultura actua contra la pesca nocturna al riu Ter i als pantans de Sau i de Susqueda, a les comarques d'Osona i de la Selva

query_builder   18 setembre 2013 19:10

event_note Nota de premsa

Agricultura actua contra la pesca nocturna al riu Ter i als pantans de Sau i de Susqueda, a les comarques d'Osona i de la Selva

 
Membres dels Agents Rurals de les comarques d’Osona i de la Selva del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van realitzar, el divendres i el dissabte, 6 i 7 de setembre, serveis especials de nit per tal de controlar el furtivisme de pesca a zones del riu Ter, al seu pas per les Masies de Roda, al pantà de Sau i al de Susqueda.
 
Les actuacions van concloure amb 16 persones denunciades per pescar de nit, pescar sense llicència, sense el tiquet de pesca pertinent, amb esquers no permesos i per fer foc en època de prohibició. Concretament es van comissar fins a 32 canyes, amb els seus respectius rodets, i 2 silurs.
 
Els agents també van poder constatar una gran afluència de gent que davant la presència dels vehicles actuants i de les primeres inspeccions fetes, és de suposar, que van plegar els estris de pesca evitant d’aquesta manera ser enxampats in fraganti. A tota aquesta gent que presumptament es trobaven pescant de forma il·legal, un cop identificats, se’ls var informar i avisar sobre les possibles actuacions il·legals que haurien estat realitzant.
Es dona la circumstància que totes les persones denunciades i identificades són estrangers originaris de països amb gran tradició en l’activitat de la pesca i de la caça al medi natural.
Vist la important presència de pescadors furtius de nit en aquesta zona, el Cos d’Agents Rurals seguirà fent actuacions per minimitzar al màxim el furtivisme.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agricultura.cat.