Irene Rigau afirma davant dels empresaris gironins que el Govern adapta els currículums de la FP a les necessitats de les empreses

query_builder   18 setembre 2013 19:46

event_note Nota de premsa

Irene Rigau afirma davant dels empresaris gironins que el Govern adapta els currículums de la FP a les necessitats de les empreses

  • Ha explicat a la Cambra de Comerç de Girona que cal fer perquè les empreses s’impliquin en la formació professional dual
 
  • La consellera ha assegurat que “l’aposta per la Dual frena l’abandonament escolar”
foto
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat davant d’un grup d’empresaris gironins que el Govern ja  adapta el currículum de la formació professional a les necessitats de les empreses i ha afirmat que es treballa amb molta flexibilització per cobrir aquestes necessitats. La consellera ha fet aquestes declaracions en el transcurs d’un conferencia que a dut a terme aquesta tarda a la seu de la Cambra de Comerç de Girona. En aquest sentit, la consellera ha explicat que la Cambra de Comerç gironina col·labora amb el Departament per promoure la formació professional dual entre els empresaris de la zona.
 
Rigau també ha explicat que el Govern treballa de manera coordinada entre el Departament d’Ensenyament i el Departament d’Empresa i Ocupació per oferir totes les necessitats formatives que poden tenir les empreses tant pels seus treballadors actuals com futurs. La consellera ha explicat que la formació professional dual reconeix el caràcter formatiu de l’empresa. Així ha indicat que “les empreses han d’entendre que ja siguin grans, mitjanes i petites el seu futur passa per l’aposta formativa. La mida no és determinat sinó la voluntat de donar formació als joves”. Ha avançat que “l’aposta per la dual frena l’abandonament escolar” així el sistema educatiu ha detectat que en els cicles formatius que fan la formació professional dual hi ha més alumnes que es matriculen i que no abandonen.
 
La titular d’Ensenyament també ha fet referencia a les acreditacions que es realitzen per a treballadors i la formació que es fa adaptada a les peticions de les empreses hi ha afirmat “la flexibilitat ens permet donar bona resposta” a les necessitats empresarials.
 
Garantir l’equitat de les beques menjador a tot el territori.
 
Abans de l’inici de la conferència a Girona s’ha referit, a preguntes del periodistes, a les 10.000 sol·licituds de beques menjador que haurien estat rebutjades pels consells comarcals “és impossible dir una xifra el que hi ha és que els consells comarcals estan valorant les sol·licituds, d’alguns ja han fet l’assignació, altres encara l’estan fent. Per tant, no és un procés tancat”. La consellera ha recordat que un cop arribin les sol·licituds no ateses per els consells comarcals s’aplicarà el barem per part de la Generalitat d’acord amb els criteris de renda que garanteixin l’equitat a tot el territori.
 
Pel que fa a les famílies de l’Alta Ribagorça que reclamen el menjador gratuït la consellera ha recordat que la Diputació s’ha compromès a pagar el 50% i s’ha parlat amb les famílies de que no era un tema puntual d’un any. Ha afegit “és un tema purament territorial” la consellera ha recordat que “la Generalitat tracta amb equitat aquest tema i dóna el mateix tracte a tots els alumnes sempre en qüestió de renda. Aquesta variant territorial va a càrrec de la Diputació de Lleida”.
 
 
 
 
 
18 de setembre de 2013
 
 

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 567