Agricultura, Unió de pagesos i els apicultors actuen per evitar els danys de la 'Vespa velutina' al sector apícola

query_builder   19 setembre 2013 12:22

event_note Nota de premsa

Agricultura, Unió de pagesos i els apicultors actuen per evitar els danys de la 'Vespa velutina' al sector apícola

 
Detectat un focus a la Garrotxa
 
 
Tècnics del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació Medi natural estan treballant conjuntament amb Unió de Pagesos i les associacions d’apicultors de Catalunya per tal d’evitar o minimitzar els danys causats per la Vespa velutina al sector apícola, després que s’ha detectat la seva presència en una zona de la Garrotxa, i que poden comportar importants pèrdues en l’apicultura.
 
Es tracta d’una vespa invasora procedent d’Àsia i de grans dimensions,  depredadora de les abelles. Fa tres centímetres de llargària i instal·la preferentment els seus nius a les branques altes dels arbres.
 
En aquest sentit, el Departament ha  activat els protocols de coordinació del dispositiu de control de l’espècie invasora entre la Subdirecció general de Biodiversitat, les Subdireccions d’Agricultura i de Ramaderia, els Serveis territorials del DAAM a Girona, el cos d’Agents Rurals, i l’Associació Gironina d’Apicultors.
 
Entre les mesures de control immediates hi ha la localització i eliminació del niu abans que hiverni, col·locació de trampes en punts determinats per poder detectar altres individus de l’espècie, especialment  als colls de muntanya fronteres per detectar el pas de la Vespa velutina, al costat d’explotacions apícoles amb presència ja de Vespa velutina a la zona i al costat d’explotacions apícoles amb possible presència.
 
Així mateix es realitzarà la formació especifica per als agents rurals per facilitar la detecció d’altres nius i facilitar informació sobre aquesta vespa a les persones que ho demanin.
 
 Més informació:
Àngel Noguer, president de l’Associació d’Apicultors Gironins (tel. 636.794.549);
Josep Maria Clària, responsable nacional del sector apícola d’Unió de Pagesos (tel. 606.966.380)
Oficina de Comunicació del Dept. d’Agricultura (93 304 6719)