Territori i Sostenibilitat inicia la creació d'una app per planificar desplaçaments europeus amb transport públic i privat

query_builder   20 setembre 2013 09:53

event_note Nota de premsa

Territori i Sostenibilitat inicia la creació d'una app per planificar desplaçaments europeus amb transport públic i privat

  • El projecte, anomenat My Way, durarà 36 mesos i està format per 14 socis de 7 països com Alemanya, Itàlia, França, Grècia i el Regne Unit
Participants projecte My Way
El Departament de Territori i Sostenibilitat (TES) ha organitzat a Barcelona la primera reunió del projecte europeu “My Way”, l’objectiu del qual és investigar, desenvolupar i validar una plataforma integrada que trobi la solució més adequada a les necessitats de mobilitat dels usuaris, és dir, que permeti combinar diferents modes de transport independentment que siguin públics o privats i inclogui altres sistemes complementaris i sostenibles com el vehicle compartit, el transport a la demana o la moto elèctrica.
 
El “My Way” és un projecte que comença aquest mes de setembre i durarà 30 mesos. Hi formen part 14 socis (entre ells l’associació de ciutats i regions europees Polis) d’altres 6 països (Alemanya, Itàlia, Txèquia, Grècia, França i el Regne Unit). I les proves pilot es realitzaran principalment a Catalunya, i també a Berlín i Trikala (Grècia). El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, ha obert la sessió.
 
A Catalunya, es realitzaran diverses experiències per millorar el cercador de rutes Mou-te a través de la plataforma “My Way”, com per exemple, proves per a diferents perfils d’usuaris, amb la possibilitat de definir preferències (persones amb mobilitat reduïda, condicions ambientals, bicicleta, etc), la possibilitat de demanar informació sobre el cost i reserva de moto elèctrica, una prova pilot d’un sistema d’informació i reserva en temps real de transport a la demanda (horaris, disponibilitat, reserva...) i la inclusió d’altres modes de transport: a peu, bici o moto elèctrica, transport a la demanda, taxi i cotxe compartit, etc.
 
El projecte “My Way” s’emmarca dins del 7è Programa marc de recerca de la UE. Té un pressupost global de 4,9 M€ i la subvenció europea és d’uns 3,6 M€ (72,6%) El pressupost de la Generalitat és de 198.000 euros i la subvenció de 144.700. L’ATM de Barcelona també participa en el projecte.
 
Altres projectes del TES
 
En el mateix sentit que el “My Way”, TES ha presentat també aquest any una nova proposta de projecte europeu basada en una aplicació per a smartphones anomenada “Positive Drive”, que vol premiar els ciutadans que millorin la seva mobilitat canviant a modes més sostenibles. El projecte “Positive Drive”, amb un pressupost total de 1,7M€, s’ha presentat a l’IEE (Intelligent Energy-Europe) on es finança el 75%. A finals d’any se sabrà si ha estat adjudicat. En cas afirmatiu,  el projecte començaria el 2014.

2  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 310

Foto participants

Foto participants
JPG | 764