El conseller Homs

La Mesa Sectorial dels Mitjans de Comunicació es reuneix amb el conseller de la Presidència, Francesc Homs

query_builder   20 setembre 2013 17:16

event_note Nota de premsa

La Mesa Sectorial dels Mitjans de Comunicació es reuneix amb el conseller de la Presidència, Francesc Homs

El conseller Homs
Representants del comitè de direcció de la Mesa Sectorial van reunir-se ahir amb el conseller de la Presidència, Francesc Homs, per analitzar el conjunt de polítiques del Govern en l’àmbit de la comunicació i buscar vies de treball que permetin impulsar les iniciatives que conté el document Propostes contra la crisi del sector de la Comunicació a Catalunya, que es va presentar a finals de maig.
 
Govern i representants de la Mesa van acordar posar en marxa un equip de treball que permeti fer un seguiment del desplegament legislatiu en aquest àmbit.
 
Aquest és el primer d’un seguit de contactes amb responsables de l’Administració catalana i que continuaran les pròximes setmanes. En aquest context, està prevista una reunió amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, per abordar, entre d’altres propostes vinculades al seu departament, la creació d’un epígraf específic per part del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) que englobi els professionals de la comunicació, que actualment no existeix.
 
També es preveu una trobada amb el secretari general d’Universitats, Antoni Castellà, per analitzar l’oferta universitària d’estudis de comunicació, els ajustos que serien necessaris implementar per ajustar l'oferta a les necessitats del sector, la relació universitat i empresa i el sistema de pràctiques.
 
Un altre aspecte que es pretén abordar amb el Departament d’Ensenyament és el foment de la premsa, entre d’altres mitjans de comunicació, a les escoles i els instituts.
 
A la trobada hi van participar el secretari general de Comunicació, Josep Martí, el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Josep Maria Martí; Francesc Escribano, del clúster de l’Audiovisual; Pau Ayuso, en representació dels sindicats; Fèlix Noguera, representant del sector empresarial i de la TDT local, i els coordinadors Toni Sellas i Joan Barrera.
 
El conseller Homs també es va comprometre a fer pròximament un acte per explicar a totes les persones que han participat a les diferents comissions que han elaborat les propostes del sector la gestió del Govern en aquest àmbit.
 
Iniciativa pionera
 
La Mesa Sectorial dels Mitjans de Comunicació ha estat la primera iniciativa que s’ha fet en aquest sentit a tot l’Estat en la qual hi ha participat tots els actors implicats en el món de la comunicació a Catalunya i que han aconseguit no només trobar-se per analitzar la situació, sinó subscriure un document conjunt que assumeixen en la seva integritat.
 
La Mesa Sectorial es va crear per iniciativa de la Plataforma en defensa dels mitjans de comunicació social, integrada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, el de l’Audiovisual i els sindicats del sector. Durant aquest temps, la Mesa ha reunit una trentena d’entitats entre les quals les diferents associacions professionals de l’àmbit de la premsa, la ràdio, la televisió, productores audiovisuals, sindicats, universitats i Administració.