El conseller d'Interior Ramon Espadaler constata la importància del codi penal en la lluita contra la sinistralitat viària

query_builder   25 setembre 2013 13:05

event_note Nota de premsa

El conseller d'Interior Ramon Espadaler constata la importància del codi penal en la lluita contra la sinistralitat viària

  • Les Jornades sobre Trànsit i dret Penal organitzades per l’ISPC apleguen prop de 400 assistents
Foto
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha destacat la importància del “codi penal com a eina per a la lluita contra la sinistralitat viària”. Espadaler ha afirmat que “la tendència de sinistralitat a les carreteres els darrers 10 anys és positiva, però no ens podem conformar i, per tant, s’ha d’afrontar el fenomen també des de la seguretat en el trànsit”. El conseller ha fet aquestes declaracions en la inauguració de les Jornades sobre trànsit i dret penal, organitzades per l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) i que analitzen des d’una perspectiva interdisciplinària els delictes contra la seguretat del trànsit.
 
La majoria dels fets instruïts pel Cos de Mossos d’Esquadra i les policies locals durant el 2012, són per alcoholèmies i manca de permisos. El conseller ha volgut destacar que “amb les reformes del codi penal el comportament dels conductors ha canviat”; així i tot, actualment “el 10% dels interns a les presons catalanes ho són per delictes relacionats amb el trànsit”.
 
El Pla Estratègic de Seguretat Viària ha establert l’objectiu de reduir la sinistralitat un 20% el 2020 en relació amb l’actual. Les jornades són doncs, un espai perquè policies, advocats, membres de la fiscalia i la judicatura, tècnics d’ajuntaments, entre d'altres professionals, coneguin les novetats que suposen les recents modificacions del codi penal en matèria de seguretat viària i constitueixen un instrument més de què es dota la societat en la lluita contra la sinistralitat.
 
A l’acte d’inauguració també hi ha assistit la directora de l’ISPC, Núria Aymerich, el cap de l’Escola de Policia de Catalunya, el comissari Antoni Permanyer, el subdirector general de Coordinació de la Policia de Catalunya, el comissari Josep Milán, i el cap de la Comissaria General de Mobilitat de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra, el comissari Miquel Esquius, entre d’altres.
 
Els membres del Cos de Mossos d’Esquadra i de les policies locals han estat uns dels col·lectius assistents més nombrós.
 
L’activitat forma part del cicle de jornades que l’Escola de Policia de Catalunya organitza al llarg de l’any amb l’objectiu d’oferir espais de coneixement, de debat i d’anàlisi que permeten als cossos i els professionals de la seguretat, les empreses o la societat civil, actualitzar coneixements, divulgar novetats o analitzar amb profunditat aspectes relacionats amb la seguretat.

2  

Imatges

Foto1

Foto1 1251

Foto2

Foto2 1295