Se celebra la I Jornada de Salut Laboral, amb el lema "La salut laboral és una prioritat en el moment actual"

query_builder   26 setembre 2013 16:44

event_note Nota de premsa

Se celebra la I Jornada de Salut Laboral, amb el lema "La salut laboral és una prioritat en el moment actual"

La finalitat de la Jornada ha estat potenciar la col·laboració entre tots els agents implicats en la salut dels treballadors i de les treballadores
 
Durant la Jornada s’ha lliurat el I Premi "Construint Empreses Saludables" a UNILEVER, companyia d’alimentació i higiene personal, pel seu projecte "Unilever Promoció de la Salut"
Taula inaugural I Jornada de Salut Laboral
La I Jornada de Salut Laboral, que s’ha celebrat avui 26 d’octubre, té com a objectiu donar a conèixer les noves estratègies i el nou model de salut laboral a Catalunya. La Jornada ha estat organitzada per la Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut, amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, i hi han assistit més de 400 professionals.
 
El punt de partida és l’estratègia "Junts per la salut" de la Unió Europea, que pretén que l’economia sigui intel·ligent, sostenible i integradora, que promogui el creixement per a tothom, amb la condició prèvia d’una població amb bona salut. En aquest marc se situen les noves línies estratègiques en salut laboral de la Secretaria de Salut Pública. Un nou model més integrador i participatiu que aprofiti els potencials de l’Institut Català d'Avaluacions Mèdiques i Sanitàries (ICAMS), la xarxa d’unitats de salut laboral de Catalunya i els serveis de prevenció de les empreses, per millorar la salut laboral i, per tant, la salut de les persones.
 
Així doncs, el Pla interdepartamental de salut pública, que coordina l’estratègia en salut en totes les polítiques de salut pública, ha de potenciar que la salut laboral tingui un rol preponderant, que les organitzacions públiques posin en marxa les accions necessàries per afavorir la salut en l’entorn laboral i que ajudin a construir empreses i organitzacions saludables.
 
I Premi "Construint Empreses Saludables"
 
En aquest sentit, la Secretaria de Salut Pública ha creat els Premis "Construint Empreses Saludables" com un espai de reconeixement a empreses i professionals que aporten solucions innovadores que permeten no solament compartir experiències sinó també esdevenir un instrument per encoratjar altres empreses i professionals a innovar en aquest àmbit.
 
S’han presentat 30 projectes de 25 empreses que abasten tots els aspectes de la salut laboral. El jurat ha fet constar l’elevada quantitat i qualitat de les iniciatives avaluades.
 
S’ha acordat lliurar el primer premi "Construint Empreses Saludables" a l’empresa UNILEVER pel seu projecte "Unilever Promoció de la Salut", del qual destaca el treball interdisciplinari que potencia la promoció de la salut a la mateixa empresa creant un entorn saludable i formant el personal per assolir hàbits saludables relatius a l’alimentació, l’activitat física, i l’estil de vida en general.
 
S’ha atorgat l’accèssit al Parc Salut Mar pel projecte "Suport precoç per al retorn al treball en un hospital de tercer nivell i el seu impacte sobre la incapacitat temporal", del qual s’ha destacat la preocupació per facilitar unes bones condicions de treball i l’adaptació del servei de prevenció a les necessitats dels treballadors de l’hospital, que ha aconseguit que persones amb incapacitats puguin continuar treballant o que aquelles amb baixa laboral retornin al seu lloc de forma ràpida i segura.
 
Igualment, s’ha acordat atorgar una menció a l’empresa Novartis pel projecte "Be Healthy", una iniciativa emmarcada dins el compromís de responsabilitat social amb els empleats i que ha estat concebuda per ajudar a adoptar un paper actiu en la gestió de la seva pròpia salut. "Be Healthy" es recolza en quatre pilars: "estigues actiu, escull la millor alimentació, coneix les teves xifres i gestiona el teu temps".
 
Finalment, també s’ha acordat atorgar una menció especial a l’empresa Port de Barcelona pel projecte "Port de Barcelona, història d’un compromís amb la salut", per la seva trajectòria de 100 anys de compromís amb la salut dels seus treballadors.
 
Més informació:
 
 

1  

Fitxers adjunts

Lliurament Premi "Construint empreses saludables"

Lliurament Premi "Construint empreses saludables"
JPG | 56