El Servei Meteorològic de Catalunya i Météo France International implementaran un nou sistema de pronòstic del temps a Indonèsia

query_builder   27 setembre 2013 12:18

event_note Nota de premsa

El Servei Meteorològic de Catalunya i Météo France International implementaran un nou sistema de pronòstic del temps a Indonèsia

  • El servei meteorològic francès i el català signen un contracte per desenvolupar aquest projecte al país asiàtic
 
El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha estat seleccionat per Météo France International (MFI) per implementar un nou sistema de pronòstic del temps i de simulació atmosfèrica de nova generació a Indonèsia. El contracte el van rubricar ahir el director del Servei Meteorològic de Catalunya, Oriol Puig, i el president de Météo France International (MFI), Patrick Benichou.
 
Météo France International va signar el 30 de setembre 2011 un important contracte per modernitzar tot el Servei Meteorològic Nacional d'Indonèsia. El projecte consisteix en la implementació d'una infraestructura de sistemes d'observació meteorològica a 33 províncies d'Indonèsia, així com el processament de dades i sistemes de predicció.
 
La realització d'aquest projecte requereix la implementació d’eines avançades en el camp de la predicció numèrica del temps i el SMC ha estat seleccionat com a organisme encarregat de dur a terme aquesta tasca. D’aquesta forma, l’objectiu és implementar un sistema d’assimilació de dades d'observacions convencionals, juntament amb un sistema de predicció numèrica per millorar la predicció a curt termini. Aquest primer contracte enfortirà la relació entre el Servei Meteorològic de Catalunya i Météo France International, fet que ha de permetre endegar futurs projectes.
 
Météo France és el servei meteorològic nacional francès, que compta amb més de 3.000 professionals. El mes de maig de 2002 va crear la societat Météo France Internacional (MFI) per tal de desenvolupar per si mateixa els seus sistemes d'informació meteorològica, que usen diàriament centenars de professionals. Al llarg d’aquests 10 anys d'activitat, MFI ha treballat amb més de 100 països per donar compliment a uns 300 contractes aproximadament.
 
Més informació a www.meteo.cat a les xarxes socials facebook.com/meteocat i @meteocat
 
27 de setembre de 2013

1  

Fitxers adjunts

Nota informativa

Nota informativa
PDF | 70