Ensenyament inaugura avui el cicle d'FP dual en manteniment ferroviari que imparteix amb Renfe a Vilanova i la Geltrú

query_builder   27 setembre 2013 14:08

event_note Nota de premsa

Ensenyament inaugura avui el cicle d'FP dual en manteniment ferroviari que imparteix amb Renfe a Vilanova i la Geltrú


  • És el primer cicle formatiu en modalitat dual en l’àmbit del manteniment ferroviari de tot l’estat espanyol

 

  • Es tracta d’un títol de grau mitjà que es cursa a l’Institut Francesc Xavier Lluch i Rafecas de Vilanova i la Geltrú
 
RENFE
El Departament d'Ensenyament ha inaugurat aquest matí a Vilanova i la Geltrú el curs cicle formatiu en modalitat dual en l’àmbit del manteniment rodant ferroviari, únic a tot l’estat espanyol, que imparteix per primer cop conjuntament amb Renfe a l’Institut Francesc Xavier Lluch de la població. A l’acte d’inauguració hi ha participat el subdirector general de Programes, Formació i Innovació del Departament d’Ensenyament, José Antonio Martín, el president de Renfe-Operadora, Julio Gómez-Pomar, i l’alcaldessa de la localitat, Neus Lloveras.
 
José Antonio Martín ha destacat "que es tracta d'un treball coral, on ha estat important la col·laboració conjunta del Departament d’Ensenyament i de Renfe". El subdirector general de Programes, Formació i Innovació ha valorat l’extensió i consolidació de la formació dual: "comencem aquest curs amb més de 2.000 alumnes i s’ha estès per tot el territori. A més, s’ha arribat a convenis singulars com aquest, que és únic a tota Espanya i que és un model per altres territoris". En aquest sentit, Martín ha ressaltat "la singularitat del cicle, perquè és completament nou i exportable, que es fa als tallers de Renfe i que en l’elaboració del currículum hi han participat tant tècnics de la companyia com del Departament d’Ensenyament'.
 
Ensenyament va signar un conveni amb Renfe-Operadora el passat 22 de juliol per impartir aquest  cicle formatiu en modalitat dual en l’àmbit del manteniment ferroviari. L’objectiu és formar persones en aquest sector i millorar la qualificació professional del sector. Renfe incorporarà a 15 alumnes amb beca de formació i la resta dels alumnes del grup de manteniment ferroviari seran acollits en altres empreses del sector.
 
Així, Renfe oferirà a l’alumnat cursar el cicle formatiu en modalitat dual a l’empresa mitjançant beques de formació, perquè els alumnes puguin compaginar els estudis amb formació pràctica. L’entitat pública també facilitarà la utilització de part de les seves instal·lacions a Vilanova i la Geltrú per impartir el cicle formatiu. Aquesta cessió inclourà espais, maquinària i equipaments específics, així com personal expert per a suport tècnic i assessorament.
 
L’acord també preveu el reconeixement acadèmic dels aprenentatges dels treballadors de Renfe-Operadora adquirits a través de l’experiència laboral i de la formació professional contínua rebuda a l’empresa. El Departament d'Ensenyament donarà suport a l’empresa i informarà i assessorarà les persones treballadores per orientar-les en aquest procediment. A més, el Departament facilitarà als treballadors l’accés als cicles formatius mitjançant la matriculació sencera, per mòduls o unitats formatives, perquè puguin obtenir la titulació o certificació corresponent.
 
L’alumnat que finalitzi la formació d'aquest itinerari formatiu obtindrà, a banda del títol de títol de tècnic en manteniment de material rodant ferroviari, un diploma del projecte formatiu desenvolupat. El conveni també inclou la possibilitat d’adequar periòdicament el contingut curricular del cicle formatiu a les necessitats de les operadores del sector.
 
 
27 de setembre de 2013