ENERGIA

El conseller Puig reitera davant la Societat Nuclear Espanyola que la reforma energètica del govern "ens allunya de la política europea"

query_builder   27 setembre 2013 18:21

event_note Nota de premsa

ENERGIA

El conseller Puig reitera davant la Societat Nuclear Espanyola que la reforma energètica del govern "ens allunya de la política europea"

El conseller Puig en la cloenda de la jornada
 
En el marc de la cloenda de la 39a reunió anual de la Societat Nuclear Espanyola celebrada aquest migdia al Tecnoparc de Reus, el conseller d'Empresa i Ocupació ha insistit en que “la reforma energètica que tenim sobre la taula no ens apropa sinó que ens allunya” de les recomanacions de la Unió Europea. Segons ha explicat el conseller “la Comissió Europea ha alertat que un dels punts febles de la política industrial europea són els elevats costos de l'energia i la reducció de la productivitat” i ha afegit que “la reforma que proposa el govern central aborda només el dèficit tarifari”.
 
En aquest sentit, Puig ha reiterat que “la reforma del sistema energètic espanyol ha de perseguir la millora de la competitivitat de la indústria i plantejar un model energètic competitiu i homologable amb el nostre entorn”. “No té sentit que a Espanya es pagui una de les energies més cares d'Europa”, ha sentenciat.
 
Així mateix, el conseller ha avançat que la Generalitat està en contacte amb els diferents operadors del sector per tal de dissenyar un model energètic propi per a Catalunya.
 
Pel que a fa en concret a l'energia nuclear, el conseller ha recordat que Catalunya acull tres de les vuit centrals nuclears existents al territori espanyol, que generen més del 50% de l'energia que es consumeix a Catalunya, dades que evidencien “l'aposta de Catalunya per aquesta energia” i ha reivindicat “la importància del sector nuclear en el mix energètic”. En aquest sentit, el conseller ha assenyalat que “cal garantir el mix energètic, com més diversificat, millor”.
 
La cloenda del 39a reunió anual de la Societat Nuclear Espanyola ha estat presidida pel conseller Puig acompanyat de l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, del conseller del Consell de Seguretat Nuclear, Antoni Gurguí, del president de la Societat Nuclear Espanyola, Francisco López García, i del vicepresident de l'entitat, José Ramón Torralbo. L'acte ha comptat també amb la presència del delegat de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin, i del director general d'Energia, Mines i Seguretat Industrial, Pere Palacín.
 
En la reunió d'enguany de la Societat Nuclear Espanyola han participat més de 640 professionals del sector nuclear, i s'han presentat 342 ponències, sobre diferents aspectes relatius a l'energia nuclear, com la radiació, el desmantellament de centrals o l'R+D aplicat al sector. La reunió anual s'ha completat amb un espai firal amb la participació de 35 empreses expositores. La propera edició de la Societat Nuclear Espanyola se celebrarà a la ciutat de València.