Inauguració de la nova Biblioteca Carles Fontserè

query_builder   27 setembre 2013 11:38

event_note Nota de premsa

Inauguració de la nova Biblioteca Carles Fontserè

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i l’alcalde de Porqueres, Salvador Ros,  inauguren aquest dissabte, 28 de setembre, la nova Biblioteca Carles Fontserè ubicada al carrer Jaume Balmes de Porqueres (Pla de l’Estany).
 
El nou equipament s’ubica en un edifici de nova construcció i disposa de 775m2 distribuïts en dues plantes. La Biblioteca disposa d’una sala polivalent de 81 m2. També disposa d’una àrea de fons general distribuïda entre les dues plantes, sala d’exposicions, i àrea infantil. A banda dels serveis d’informació, consulta i préstec la biblioteca disposa de serveis de reprografia i de processador de textos públic, servei de visites escolars, accés públic a internet i wi-fi.
 
La nova biblioteca compta amb un fons de 8.932 llibres, 2.895 audiovisuals, 90 títols de revistes i 7 diaris.
 
La Biblioteca rep el nom del cartellista, fotògraf i pintor Carles Fontserè, traspassat el 2007, que va viure els seus últims 30 anys al municipi de Porqueres.
 
El cost total de la Biblioteca (construcció, mobiliari, equipament i fons documental) ha estat de 1.254.504,14€ que han aportat les següents administracions:
 
  • Departament de Cultura: 518.822,57€
  • Ajuntament de Porqueres: 356.767,00€
  • Diputació de Girona: 356.767,00€

 

La biblioteca forma del Sistema de Lectura Pública de Catalunya i rep el suport de la Central de Biblioteques de Girona.
 
Coincidint amb la inauguració s'han programat diferents activitats culturals com un taller infantil, un concert, la  participació de castellers, i l’exposició “Carles Fontserè: Photocitizen”, amb fotografies dels seus viatges.