Inauguració de l'exposició 'Retalls de Vida: 20 anys del Tapís Memorial de la SIDA a Catalunya'

query_builder   30 setembre 2013 11:29

event_note Nota de premsa

Inauguració de l'exposició 'Retalls de Vida: 20 anys del Tapís Memorial de la SIDA a Catalunya'

El proper dijous, 3 d’octubre, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Retalls de Vida: 20 anys el Tapís Memorial de la SIDA a Catalunya” al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). A l’acte hi participaran el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el conseller de Salut, Boi Ruiz; el director del Projecte dels Noms, Ferran Pujol; el diputat Josep Oliva, i la regidora de Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona, Francina Vila.
 
Aquest 2013 fa  20 anys que l’ONG Projecte dels Noms va portar a Catalunya el Tapís Memorial de la SIDA, un tapís confeccionat per familiars i amics de persones mortes a causa de la malaltia. Per commemorar el 20è aniversari, Projecte dels Noms ha organitzat l’exposició “Retalls de Vida: 20 anys el Tapís Memorial de la SIDA a Catalunya”, que compta amb el suport de la Generalitat; l’Ajuntament de Barcelona; la Diputació de Barcelona i la Fundació Lluita contra la SIDA.
 
L’exposició, que es podrà veure en més d’una vintena de museus i espais emblemàtics de les ciutats de Barcelona, Girona i Lleida, consisteix en  l’exhibició dels tapissos que seguint el model americà s’han confeccionat els últims 20 anys a Catalunya.
 
En el projecte hi participen el Museu Frederic Marès, Museu de Ciències Naturals, Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), Museu del Disseny de Barcelona (DHUB), Museu Picasso, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Museu d'Arqueologia de Catalunya, Museu d'Història de Catalunya, Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), Museu Marítim de Barcelona, Fundació Miró, Fundació Antoni Tàpies, Museu d'Art de Girona, Museu Diocesà i Comarcal de Lleida, Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica,  L'Auditori de Barcelona, Teatre Nacional de Catalunya, Institut del Teatre, Mercat de les Flors, Castell de Montjuïc , Espai Francesca Bonnemaison i CaxaFòrum.