Protecció Civil de la Generalitat: sisme de 3,7 graus en l'escala Richter a la costa de Castelló sense danys a Terres de l'Ebre

query_builder   4 octubre 2013 11:55

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: sisme de 3,7 graus en l'escala Richter a la costa de Castelló sense danys a Terres de l'Ebre

  • El telèfon d’emergències 112 ha rebut 4 trucades de ciutadans relacionades amb el sisme d’aquest matí i la Policia Local de Tortosa, 3 trucades més
  • Des del dia 8 de setembre s’han produït uns 400 petits sismes, però fins al moment no s’han assolit valors d’intensitat sísmica susceptibles de produir danys materials ni personals
 
  • Protecció Civil de la Generalitat manté activat de forma preventiva el Pla Especial d’Emergències per Sismes SISMICAT
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), ha rebut informació de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC) de que s’ha produït a les 10.49 hores d’aquest matí davant les costes de Castelló un sisme de 3,7 graus en l’escala Richter sense que s’hagin produït danys a Terres de l’Ebre segons les primeres informacions.
 
El sisme s’ha percebut i s’han rebut 4 trucades de ciutadans al telèfon d’emergències 112 (3 des d’Alcanar, i 1 des de Vilafranca del Penedès) i la Policia Local de Tortosa ha rebut 3 trucades més. Protecció Civil de la Generalitat ha estat en contacte amb els Ajuntaments de la zona afectada i els cossos operatius i es descarta que hi hagi danys. Els ajuntaments  d'Ulldecona, Sant Carles de la Ràpita, Deltebre, Amposta i Sant Jaume d'Enveja han informat a Protecció Civil de la Generalitat que no tenen constància de que s'hagi percebut en els seus termes municipals. Cal recordar que ahir per la tarda es va activar preventivament en fase d’alerta el Pla SISMICAT a la zona sud de Catalunya.
 
Des de mitjanit fins aquest matí a les 08.00 h, segons l’IGC, s’han registrat 2 sismes. A les 02.13 h un sisme de 1,6 graus Richter amb epicentre a la costa de Castelló.
A les 05.35 am, 1,7 graus Richter a la costa de Castelló. En cap dels dos casos, no s’han percebut a Terres de l’Ebre i no hi ha hagut cap trucada al telèfon d’emergències 112.
 
 
Des de Protecció Civil de la Generalitat es recorda a la població que cal seguir les informacions oficials des de Protecció Civil de la Generalitat i l'Institut Geològic de Catalunya.
 
Consells d'autoprotecció: Es recorda que en cas de sisme important, si ens trobem dins d'un edifici, s’ha d’evitar sortir a l’exterior en els primers moments ja que es podrien despendre objectes de façanes o balcons. Cal situar-se al costat de parets mestres o sota objectes sòlids si el sisme sacseja la vivenda. Si percebeu olor a gas, tanqueu la clau de pas. Mantingueu la tranquil·litat en tot moment i recordeu que el 112 és el telèfon d’emergències. Si sortiu a l’exterior, per possible afectació a l’edifici, situeu-vos lluny de parets i façanes. Podeu consultar tots els consells per risc sísmic al web de Protecció Civil www.gencat.cat/interior/sismes i fer seguiment en continu al seu twitter @emergenciescat.
 
Cada vegada que arriba un avís de sisme de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC), Protecció Civil a través del CECAT inicia el protocol de comprovacions fent les trucades corresponents al telèfon 112, als diferents cossos operatius i a les policies locals per confirmar si hi ha hagut trucades de la ciutadania, o bé s’han produït danys materials o personals.