Protecció Civil Generalitat: Actualització de la Prealerta INUNCAT i incidències més destacades

query_builder   4 octubre 2013 22:49

event_note Nota de premsa

Protecció Civil Generalitat: Actualització de la Prealerta INUNCAT i incidències més destacades

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la Prealerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT, per la intensitat de pluja i estat de la mar previstos per al cap de setmana.
 
Segons la informació facilitada per Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), per demà dissabte i fins diumenge es preveu que es pugui superar el llindar d’intensitat de precipitació de 20 L/m2 en 30minuts a les comarques del litoral i prelitoral de la meitat nord.
 
Durant el dia d’avui, les quantitats més importants recollides en un període de 30 minuts s’han registrat a Vilanova del Vallès (27,5l.), Cervià de les Garrigues (25l.), Castellnou de Seana (25,7l.), Sta. Pau (25l.), Granadella (23,2l.), Vila-rodona (22,3l.), Castelldans (22l.), Oliola( 21,1l.) i Aitona (29,3l.). Pel que fa a quantitats acumulades per metre quadrat en les últimes 24 hores, les més rellevants han estat a Roquetes (74,3l.) i Vielha (63,5l.).
 
Quant a l’estat de la mar es manté la previsió fins diumenge de superació del llindar d’onades superiors a 2’5m (maregassa), amb mar de fons de l’est, afectant les comarques del litoral de la meitat nord de Catalunya aquesta nit, les comarques de l’Alt i Baix Empordà demà i només a l’Alt Empordà el diumenge.
 
Incidències relacionades amb les pluges
Degut a les pluges, el municipi de Guissona ha activat el seu PAM per inundacions durant la passada tarda. A Barcelona, CLABSA ha activat la fase d’Alerta del pla d’emergència del parc fluvial del Besòs i, tot i que el cabal registrat està tornant a la normalitat, es preveu que pugui romandre activat fins demà al matí.
 
Segons ha informat Endesa, a conseqüència de les intenses pluges hi ha manca de subministrament elèctric a Torelló i a Manlleu (Osona). Els tècnics de la companyia treballen en la reparació. En aquests moments queden 390 abonats sense llum a Manlleu i 2200 a Torelló
 
El telèfon d’emergències 112 Catalunya ha rebut, fins les 22.00 hores, 331 trucades relacionades amb l’episodi de pluges. Per comarques destaquen les 80 trucades d’Osona, les 70 fetes des del Vallès Occidental i les 25 que s’han fet des del Maresme i del Baix Llobregat, respectivament. Per municipis, des de Manlleu s’han fet 41 trucades, des de Terrassa 38 i des d’Olesa de Montserrat 14.
 
Els Bombers de la Generalitat han rebut fins a les 21.00h 202 avisos relacionats amb la pluja. Per Regions d’Emergències, aquesta és la distribució:
 
  • Regió Metropolitana Nord: 75
  • Regió Centre: 53
  • Regió Metropolitana Sud: 38
  • Regió de Lleida: 17
  • Regió de Tarragona: 11
  • Regió de Girona: 5
  • Val d’Aran: 2
  • Regió de les Terres de l’Ebre: 1
 
 
Protecció Civil recorda que es poden seguir l’evolució meteorològica al compte de Twitter @meteocat i els consells d’autoprotecció al compte de twitter de Protecció Civil @emergenciescat.. Podeu consultar els consells d’autoprotecció a: www.gencat.cat/interior/inundacions
 
Des de Protecció Civil també es recorda que cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit pel que fa a la conducció i augmentar la distància de seguretat entre vehicles i reduir la velocitat en cas de pluja intensa.