S'inicia la redacció i el disseny de l'Espai Jove de Llagostera en un procés innovador i pioner, que servirà de model per a d'altres equipaments juvenils

query_builder   7 octubre 2013 15:31

event_note Nota de premsa

S'inicia la redacció i el disseny de l'Espai Jove de Llagostera en un procés innovador i pioner, que servirà de model per a d'altres equipaments juvenils

L’Ajuntament de Llagostera, l’Escola Elisava i la Direcció General de Joventut de la Generalitat treballen conjuntament amb un projecte que pretén estendre’s a d’altres espais juvenils de Catalunya
Imatge de la roda de premsa
 
L’Ajuntament de Llagostera, des de l’Àrea de Cultura i Joventut, ha encarregat la redacció d’un projecte per definir el nou Espai Jove del municipi amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat. ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona s’ocuparà d’elaborar un estudi que atengui les necessitats evidents del futur espai, però que també respongui a d’altres condicionants més profunds i significatius dels usuaris. El projecte tindrà en compte les ocupacions, els hàbits i les mancances dels joves de Llagostera i l’entorn i dissenyarà tant l’espai físic com el contingut.
 
El procés és totalment innovador i pioner i compta amb la implicació i la col·laboració de la Direcció General de Joventut de la Generalitat, que treballa perquè el resultat esdevingui un model aplicable que pugui servir de base per a futures intervencions en d’altres ciutats i pobles de Catalunya.
 
El projecte, encarregat a ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona, es desenvolupa en dues grans etapes i estratègies. Una primera de recerca i anàlisi, i una segona de desenvolupament del disseny de propostes. A finals d’aquest mes de setembre s’han iniciat les primeres sessions de treball i es preveu que abans de final d’any es puguin presentar els resultats.
 
Aquest dilluns s’ha presentat en roda de premsa el projecte a Girona. A l’acte hi han participat Fermí Santamaria, alcalde de Llagostera, Anna Prior, coordinadora territorial de Joventut a Girona, Sergi Miquel, regidor de Joventut de l’Ajuntament de Llagostera i Albert Fuster, cap d’estudis del Grau en Disseny d’ELISAVA de l’Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona.
 
"Avui no us podem dir com serà el centre jove ni què acollirà, però sí us podem explicar que ja estem treballant tots junts", ha manifestat la coordinadora territorial de Joventut a Girona, Anna Prior.
 
Tant l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria com el regidor de Joventut han volgut destacar que “el projecte pretén anar més enllà de l’oci” i que “busca donar sortida a problemàtiques dels joves fins a 35 anys com són la formació, l’ocupació i l’habitatge”
 
Des de Elisava s’ha explicat que “amb aquest projecte innovador es pretén dissenyar l'Espai Jove del futur"
 
Sobre la política de Joventut de l’Ajuntament de Llagostera
 
Dins les actuacions del Pla de Barris, aprovat per la Generalitat de Catalunya i que actualment s’està executant a Llagostera, hi ha una aposta ferma en matèria de joventut, especialment per a l'elaboració de l'Espai Jove. En aquest sentit a l'hora d'estructurar, planificar i executar el projecte s’ha fet una cerca de diferents models d'espai jove existents arreu del territori en municipis similars al de Llagostera i cap dels espais visitats és capaç de donar resposta a les problemàtiques reals dels joves d'avui.
 
Per aquest motiu s’ha pres la decisió d'impulsar un procés de recerca per actualitzar aquest model.  El projecte es fa vinculat al món universitari amb la voluntat d’aconseguir un disseny que sigui capaç de donar resposta a les noves realitats juvenils del moment.
 
Sobre ELISAVA Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona                
 
Fundada el 1961, ELISAVA és l'escola degana en l'ensenyament de disseny a Espanya. Més de 50 anys sent pioners i contribuint a la formació de professionals del disseny i l'enginyeria. Adscrita a la Universitat Pompeu Fabra, ELISAVA té més de 2.200 estudiants procedents de tot el món, que cursen els estudis oficials de Grau en Disseny, el Grau en Enginyeria en Disseny Industrial, el Màster Universitari en Disseny i Comunicació i un ampli ventall de màsters i postgraus en les àrees de Disseny d’Espai i Arquitectura, Disseny Gràfic i Comunicació, Disseny de Moda, Disseny de Producte i Disseny, Estratègia i Management.

La seva línia formativa i de recerca està molt orientada al món professional, que impulsa col·laboracions estretes amb empreses, institucions i universitats de tot el món. Tota una trajectòria com a pioners en l'ensenyament del disseny i l'enginyeria, contribuint a la formació de professionals destacats. ELISAVA està ubicada en un edifici modern a la Rambla, al cor de Barcelona. www.elisava.net
 
 

1  

Fitxers adjunts

Imatge de la roda de premsa a la Sala Carles Rahola de l'Edifici de la Generalitat a Girona

Imatge de la roda de premsa a la Sala Carles Rahola de l'Edifici de la Generalitat a Girona
JPG | 1242