Interior prohibeix un tram d'una de les manifestacions previstes pel 12 d'Octubre

query_builder   9 octubre 2013 11:19

event_note Nota de premsa

Interior prohibeix un tram d'una de les manifestacions previstes pel 12 d'Octubre

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha anunciat avui en seu parlamentària que el Departament d’Interior no autoritzarà el tram de la manifestació demanada per Democracia Nacional pel 12 d’octubre que anava de Plaça de Sants a Plaça d’Espanya.
 
Tal i com ha explicat el conseller, “des del Departament d’Interior es treballa a partir de dues premisses que són per una banda garantir el dret de manifestació i d’expressar les seves idees i per l’altre que això es faci sense cap alteració de l’ordre públic”.
 
En aquest sentit “precisament per garantir la seguretat prohibiré el tram de la manifestació que va des de la plaça de Sants fins a la plaça d’Espanya” ha afirmat Espadaler. El titular d’Interior ha explicat que aquesta decisió s’ha pres d’acord amb els informes elaborats pels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana i amb el consens de l’Ajuntament de Barcelona.
 
D’altra banda, el conseller ha aclarit que el tram de la manifestació que es fa cada 12 d’octubre des de 1983 i que transcorre des de Plaça d’Espanya fins a Montjuïc sí que ha estat autoritzada.
 
En aquests moments les manifestacions comunicades pel 12 d’octubre són 12 de les quals, 10 a Barcelona, una a Girona i una a Tarragona.