PLE DEL PARLAMENT

El conseller Gordó reitera la voluntat de diàleg per arribar a un acord amb el comitè de vaga

query_builder   9 octubre 2013 12:58

event_note Nota de premsa

PLE DEL PARLAMENT

El conseller Gordó reitera la voluntat de diàleg per arribar a un acord amb el comitè de vaga

 
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha reiterat la voluntat de "diàleg sempre present", en resposta oral al grup parlamentari d'ERC sobre les mesures que ha pres i que prendrà el Govern en relació amb la vaga dels treballadors de l'Administració de justícia. En aquest sentit, el conseller Gordó ha explicitat que la intenció de l'Executiu és la de "diàleg tot" i "continuat" que permeti assolir un acord entre les parts, alhora que ha explicat que, des del primer dia, el Departament s'ha assegut a parlar i a negociar amb els representants dels treballadors.
 
Tanmateix, durant la seva intervenció, el conseller Gordó ha posat de manifest que "el dret de vaga és un dret que tenen tots els treballadors quan no estan d'acord amb un política, en aquest cas del Govern", tot i que ha recordat  que la vaga ha tingut un seguiment molt desigual. El titular de Justícia ha especificat que, d'ençà que es va convocar, el primer dia de vaga va haver-hi un seguiment del 7,5 %, de 7.500 treballadors de l'Administració de justícia; el segon dia aquest seguiment va decréixer fins al 3,9 %, i la resta de dies ha oscil·lat, principalment, entre el 0,3 i el 0,4 % de seguiment, amb algunes excepcions molt puntuals.
 
Tot i les xifres de seguiment, Gordó ha reconegut que hi va haver un "embussament des del punt de vista de demandes", en el si del Deganat de Barcelona, i que, d'acord amb una petició de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el Govern hi va actuar en conseqüència i es van augmentar els serveis mínims. El conseller ha explicat que, des de l'augment d'aquests serveis mínims, el Deganat de Barcelona ha passat de les 5.728 demandes que tenia acumulades el dia 27 de setembre a tenir-ne 4.435 en el dia d'ahir.