El Departament d'Agricultura efectua controls de peix fora de llotja

Inspectors de pesca han decomissat un lot d'emperadors de 42 quilos a Tarragona

query_builder   10 octubre 2013 12:46

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura efectua controls de peix fora de llotja

Inspectors de pesca han decomissat un lot d'emperadors de 42 quilos a Tarragona

Peix decomissat
Peix decomissat
En el marc de la lluita contra el peix en negre, inspectors de pesca i afers marítims del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van decomissar una partida de 3 peixos espasa en un magatzem dedicat a la comercialització dels productes de la pesca.
 
L’actuació va tenir lloc a la rodalia de Tarragona, i es va poder comprovar la manca de documentació de la mercaderia atès que s’havia comprat directament a un vaixell pesquer, sense haver passat per la llotja. Aquest fet comporta que no es declari la captura i tampoc es paguin les corresponents taxes que graven el comerç de peix fresc.
 
El lot d’emperadors, nom amb què també es coneix el peix espasa, pesava un total de 42 quilos, i es trobava en excel·lents qualitats de frescor, ja que procedia de les captures diàries que es comercialitzen en el port de Tarragona.
 
Per aquest motiu, els inspectors de pesca van aixecar una acta denúncia per comercialització fora dels conductes reglamentaris, i van confiscar el gènere amb la col·laboració d’agents de l’URMA del cos de Mossos d’Esquadra. El peix va ser destinat a una entitat benèfica un cop passada la corresponent aptitud per al consum humà.
 
En l’àmbit de la comercialització, el Departament ha establert uns programes d’inspecció conjunta amb les unitats mediambientals del cos de Mossos d’Esquadra (URMA) per al control de la documentació dels productes pesquers i la seva traçabilitat, amb la finalitat d’eradicar la venda del peix fora de la llotja.
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat  i https://twitter.com/agriculturacat
 
 

1  

Imatges

Peix decomissat

Peix decomissat 57