- Ahir, a les 07:05 h, es va registrar un sisme d’1,9 graus de magnitud en l’escala Richter a la zona de Terres de l’Ebre
- No es té constància que s’hagi percebut per la població (no hi ha hagut trucades al telèfon 112 ni a les policies locals)
- Des del passat 4 d’octubre no s’ha registrat cap sisme que superi els 2,5 graus Richter i, en general, l’activitat ha disminuït, tot i que no es pot descartar que se’n tornin a produir
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), ha rebut la informació de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC) que les darreres 24 hores s’ha registrat un sisme a la costa davant Terres de l’Ebre d'1,9 graus de magnitud en l’escala Richter. El sisme es va registrar ahir a les 07:05 h i no es té constància que hagi estat percebut per la població de les Terres de l’Ebre, perquè no hi ha hagut cap trucada al telèfon d’emergències 112 ni a les policies locals, i tampoc ha causat cap mena de dany material.
Sismes produïts des d’ahir pel matí fins a aquest matí (08:30 h):
- 13/10/2013, 07:05 h, magnitud 1,9
Recordem que el Pla SISMICAT es manté en Alerta des del dia 3 d'octubre de manera preventiva per fer un seguiment més exhaustiu del fenomen sísmic a la costa propera a les Terres de l'Ebre.
Des del passat 4 d’octubre no s’ha registrat cap sisme superior als 2,5 graus Richter i, en general, l’activitat ha disminuït, tot i que no es pot descartar que se’n segueixin produint.
Des de l’inici de l’episodi, el 8 de setembre, i dels més de 500 petits sismes registrats es té constància que s’han percebut 8 sismes (casos en que hi ha hagut trucades al telèfon d'emergències 112 o a les policies locals de la zona).
Protecció Civil de la Generalitat es manté en contacte permanent amb els ajuntaments de la zona afectada i els cossos operatius i està recopilant informació per descartar danys. Recordem que fins al moment no s'han registrat danys ni en habitatges ni en infraestructures.
Protecció Civil de la Generalitat recorda a la població que cal seguir les informacions d’autoritats i canals oficials de les administracions públiques i fer seguiment de l’evolució sísmica.
Tanmateix, es recorda que en cas de sisme important s’ha d’evitar sortir a l’exterior en els primers moments ja que es podrien despendre objectes de façanes o balcons. Cal situar-se al costat de parets mestres o sota objectes sòlids si el sisme sacseja la vivenda. Si percebeu olor a gas, tanqueu la clau de pas.
Mantingueu la tranquil·litat en tot moment i recordeu que el 112 és el telèfon d’emergències. Si sortiu a l’exterior, per possible afectació a l’edifici, situeu-vos lluny de parets i façanes.
Podeu consultar tots els consells per risc sísmic al web de Protecció Civil www.gencat.cat/interior/sismes i fer seguiment en continu al seu twitter @emergenciescat.
Cada vegada que arriba un avís de sisme de l’Institut Geològic de Catalunya (IGC), Protecció Civil a través del CECAT inicia el protocol de comprovacions fent les trucades corresponents al telèfon 112, als diferents cossos operatius i a les policies locals per confirmar si hi ha hagut trucades de la ciutadania o bé s’han produït danys materials o personals.