El conseller de Cultura recorda Max Cahner com 'una persona clau en el procés de reconstrucció de la cultura catalana a partir dels anys 60'

query_builder   14 octubre 2013 10:10

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura recorda Max Cahner com 'una persona clau en el procés de reconstrucció de la cultura catalana a partir dels anys 60'

  • Cahner va ser el primer conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya entre 1980 i 1984
 
  • Mascarell ha destacat Cahner com ‘una persona imprescindible com a conseller i activista’
 
  • Demà el Govern aprovarà condecorar Max Cahner a títol pòstum amb la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, tal i com s’havia previst
 
  • Cahner va ser també comissari del projecte del Teatre Nacional de Catalunya i distingit amb la Creu de Sant Jordi el 1996
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha recordat Max Cahner com “una persona clau en el procés de reconstrucció de la cultura catalana a partir dels anys 60. Cahner creia en la necessitat d’infraestructures culturals. Va crear la major part de les infraestructures que avui tenim, necessàries per a desplegar la nostra cultura nacional. Ho va fer per aconseguir que el país avancés i aconseguís la seva emancipació”, ha subratllat Ferran Mascarell.
 
Mort als 76 anys, va ser el primer conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya entre 1980 i 1984.
 
Mascarell ha destacat que “Max Cahner va fer juntament amb altres persones una feina molt difícil en moments molt complicats del franquisme. Va vincular sempre la cultura amb la recuperació de les llibertats de Catalunya com a nació. Ell volia assegurar el reconeixement i la continuïtat de la tasca començada per les generacions de les dècades anteriors i és per això que el catalanisme té avui la base que té”.
 
El conseller de Cultura ha recordat Cahner com “una persona imprescindible com a conseller i activista; va ser el primer conseller de Cultura amb Jordi Pujol, i va jugar un paper fonamental com a activista amb la direcció de Serra d’Or, la fundació d’Edicions 62 i Curial i amb la promoció de realitats tan importants com la Gran Enciclopèdia Catalana i el Congrés de Cultura Catalana”.
 
El conseller de Cultura ha ressaltat també “els esforços de Cahner per vincular Catalunya amb el País Valencià i les Illes Balears”.
 
Mascarell ha anunciat que “el Govern aprovarà demà condecorar Max Cahner a títol pòstum amb la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, tal i com s’havia previst”.
 
Max Cahner va ser també comissari del projecte del Teatre Nacional de Catalunya i Creu de Sant Jordi, distinció que li va atorgar la Generalitat de Catalunya el 1996.