CONSUM

La Generalitat aprova un conveni de col·laboració amb Colòmbia en matèria de defensa dels drets dels consumidors

query_builder   15 octubre 2013 16:44

event_note Nota de premsa

CONSUM

La Generalitat aprova un conveni de col·laboració amb Colòmbia en matèria de defensa dels drets dels consumidors

·     L'objectiu del conveni aprovat avui pel Consell Executiu és establir entre la Generalitat i el Govern colombià mecanismes de cooperació i col·laboració institucionals en matèria de protecció i promoció dels drets de les persones consumidores.
 
·     El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, en qualitat de president de l'Agència Catalana del Consum, formalitzarà aquest conveni a Bogotà, en el marc de la missió institucional i empresarial que es durà a terme en els propers dies al país.
 
Catalunya i Colòmbia sumaran esforços en la defensa i protecció dels drets dels consumidors. El Consell Executiu de Govern ha donat avui llum verda a la signatura d'un conveni de col·laboració entre la Generalitat i el Govern colombià amb l'objectiu d'establir les bases d'una coordinació bilateral en matèria de protecció i promoció dels drets de les persones consumidores.
 
Aquest conveni preveu la promoció de la cooperació en temes de consum entre el Departament d'Empresa i Ocupació, a través de l'Agència Catalana del Consum (ACC) i la Superintendència d'Indústria i Comerç del Govern de Colòmbia, mitjançant l'intercanvi de perspectives, polítiques institucionals, coneixements i bones pràctiques; el treball conjunt en estudi i investigació i altres actuacions en matèria de seguretat dels productes i serveis que circulen pels respectius mercats, i el foment de la relació entre organitzacions i associacions de consumidors d'ambdós països.
 
En virtut d'aquest acord, l'Agència Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya i la Superintendència d'Indústria i Comerç de Colòmbia es comprometen a dur a terme conferències, cursos i tallers referents a la protecció dels drets dels consumidors i a intercanviar informació sobre estudis, plans, programes i altres accions institucionals adreçades a enfortir les polítiques de promoció i protecció dels drets dels consumidors.
 
Així mateix, ambdues institucions es comprometen a intercanviar informació relativa a casos particulars que coneixen en l'exercici de les seves respectives facultats administratives i judicials en l'àmbit de consum i en l'exercici de les seves competències en matèria de seguretat dels productes de consum.
 
El conveni també preveu intercanviar informació de les diverses accions públiques adreçades a organitzacions de consumidors o a altres associacions en defensa d'interessos col·lectius relacionats amb el consum, i a resoldre i proposar tot tipus de consultes formals i informals en la matèria.
 
Per a la implementació del conveni es designaran dos coordinadors; el director de l'Agència Catalana del Consum (ACC), per part de la Generalitat, i el delegat per a la Protecció del Consumidor, per part del Govern colombià, que mantindran reunions i contactes de caràcter períodic. Excepcionalment, i en funció de la matèria a tractar, els coordinadors podran delegar en el funcionari que considerin. El conveni tindrà una durada inicial de dos anys, amb caràcter prorrogable, i no contempla cap dotació pressupostària.
 
És previst que el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, en qualitat de president de l'Agència Catalana del Consum, formalitzi aquest conveni a Bogotà, en el marc de la missió institucional i empresarial que es durà a terme en els propers dies al país.