El conseller de Justícia inaugura la remodelació de l'edifici del Comú de Particulars de la Pobla de Segur

query_builder   15 octubre 2013 20:32

event_note Nota de premsa

El conseller de Justícia inaugura la remodelació de l'edifici del Comú de Particulars de la Pobla de Segur

Imatge intervenció
El conseller de Justícia, Germà Gordó, s’ha desplaçat aquesta tarda a la Pobla de Segur per inaugurar les obres de remodelació de l’edifici del Comú de Particulars de la Pobla de Segur, que avui pot ser considerat el primer ateneu de tot Catalunya.
 
Durant el seu parlament, el conseller ha recordat que el Comú de Particulars, que va néixer el 1834 per agrupar l’activitat industrial i agrícola, va anar molt més enllà en el temps i es va anar configurant com una entitat social, amb els seus estatuts. Gordó ha posat de manifest que aquesta associació va participar en la construcció de les escoles, el parc municipal, la residència sanitària, i també en diverses iniciatives socials i culturals com conferències, concursos literaris, publicacions i exposicions, entre altres activitats. En reconeixement a la seva tasca durant tots aquests anys, el 1993 li va ser atorgat el Premi Nacional de Cultura Popular.
 
L’edifici, la remodelació del qual s’inaugura avui, va ser construït el 1935 per l’arquitecte Enric Vilanova –ha recordat Gordó-, i és un clar exemple de la cultura participativa, associativa, gremial i solidària de Catalunya.
 
El titular de Justícia ha destacat també el fet que no va ser originat ni gestionat per cap administració pública, com tampoc les mútues, els col·legis professionals, les fundacions i les associacions o centres cívics. En aquest sentit, el conseller Gordó ha valorat que aquesta és la manera de fer catalana, de treballar pel bé comú, des de la llibertat, i ha remarcat que aquesta forma d’actuar i d’entendre la vida és una qüestió de caràcter col·lectiu, de costums de tot un poble.
 
En finalitzar la seva intervenció, Gordó ha felicitat el Comú de Particulars per aquest important capítol de la nostra història que configura una manera de ser.

1  

Fitxers adjunts

Imatge del conseller en la inauguració

Imatge del conseller en la inauguració
JPG | 49