Caminada "A bon pas fem salut" al Camp de Tarragona per promoure els hàbits saludables

query_builder   15 octubre 2013 20:35

event_note Nota de premsa

Caminada "A bon pas fem salut" al Camp de Tarragona per promoure els hàbits saludables

La caminada ha transcorregut durant una hora pels camins del Llorito i els 70 participants també han fet exercicis d’estiraments a l’esplanada del Camp de Mart
Caminada
Avui s’ha celebrat la I Caminada "A bon pas fem salut" a Tarragona organitzada pel Departament de la Salut, a través de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, conjuntament amb el Consell Català de l’Esport, i en el marc de les activitats del Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) que promou la millora de la salut a través de l’activitat física. També hi han col·laborat el consell esportiu del Tarragonès i la Universitat Rovira i Virgili
 
La caminada, amb 70 participants, ha transcorregut pels camins del Llorito i ha comptat amb una sessió d’estiraments al principi i al final del recorregut a l’esplanada del Camp de Mart. Ha estat un recorregut sense dificultat, amb un temps agradable i per una zona urbana i de bosc, tot en un ambient comunicatiu i de col·laboració.
 
Caminar a bon pas és una de les millors formes de cuidar-se. Caminar a bon pas ha estat descrita com l’activitat física perfecta, ja que té beneficis clars per a la salut i no té riscos. Caminar a bon pas ajuda a acumular els trenta minuts d’activitat física moderada diària que està demostrat que milloren la salut i prevenen moltes malalties.
 
A Tarragona i a Catalunya hi ha moltes rutes, recursos i entorns diversos on és molt fàcil caminar. També es gaudeix d’un clima que permet fer activitat física a l’aire lliure pràcticament cada dia de l’any. L’objectiu d’aquesta activitat és sensibilitzar la població sobre la importància de caminar a bon pas i fer altres formes d’activitat física com una de les millors maneres de cuidar la salut.