Prop de 150 docents participen en la jornada de formació sobre el Pla de Lectura de Centre

query_builder   16 octubre 2013 17:10

event_note Nota de premsa

Prop de 150 docents participen en la jornada de formació sobre el Pla de Lectura de Centre

Jornada_Plec
El Departament d’Ensenyament ha organitzat una jornada de formació sobre el Pla de Lectura de Centre (PLEC) que ha aplegat prop de 150 docents -responsables de biblioteques escolars, equips directius d’escoles i instituts, i referents de biblioteques dels Serveis Educatius del territori- amb el propòsit d’orientar-los en l’elaboració del PLEC. La sessió, que forma part del programa biblioteca escolar "puntedu, s’ha dut a terme el dilluns passat a La Casa del Mar de Barcelona.
 
Es tracta de la sessió presencial inicial que forma part d’un curs de formació telemàtic de 60 hores, que té com a objectius presentar el PLEC i donar orientacions per elaborar-lo, acompanyar els centres en el procés de la diagnosi prèvia a l’elaboració d’un PLEC, i iniciar l’elaboració del PLEC del centre i planificar-ne el desenvolupament.
 
El PLEC és un document de referència, per a tota la comunitat educativa, que defineix la línia d’actuació –objectius, metodologia, planificació d’estratègies– que cada centre es proposa per tal d’assegurar la competència lectora de l'alumnat. Es fa desenvolupant estratègies per potenciar tots els aspectes a l'entorn de la competència lectora: saber llegir (aprenentatge inicial de la lectura i estratègies de comprensió lectora), llegir per aprendre (la lectura a les àrees del currículum i la competència informacional) i el gust per llegir (plaer i hàbit lector).
 
El programa biblioteca escolar “puntedu”, que va començar el 2005 i que integra 1.062 centres escolars, impulsa un model que vol situar la biblioteca com a centre de recursos, informació i documentació amb l’objectiu que doni suport als processos d’ensenyament i d’aprenentatge, fomenti l’hàbit de la lectura i faciliti les eines per a la competència informacional.
 
Per aquest motiu, Ensenyament ofereix aquesta formació específica i continuada per al docent responsable de la biblioteca al centre educatiu, per tal que pugui dur a terme les tasques específiques que contenen les Directrius per a la biblioteca escolar de l'IFLA /UNESCO quan parlen del rol del bibliotecari escolar. Tot i que el curs forma part del programa biblioteca escolar "puntedu", també s’adreça a centres que participen en el programa d’Impuls a la lectura, i a altres centres que volen elaborar el seu pla de lectura.
 
16 d’octubre de 2013

1  

Imatges

Jornada_Plec

Jornada_Plec 2121