La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, es reuneix amb els alcaldes del Montsià

query_builder   17 octubre 2013 18:54

event_note Nota de premsa

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, es reuneix amb els alcaldes del Montsià

La titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals ha informat que la tramitació de la llei de governs locals avança amb rapidesa i que es preveu que arribi al Parlament a principis de novembre.
Intervenció de la vicepresidenta davant l'auditori d'alcaldes del Montsià
Intervenció de la vicepresidenta davant l'auditori d'alcaldes del Montsià
 
La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, s’ha reunit aquesta tarda amb els alcaldes i consellers comarcals del Montsià, amb qui ha compartit reflexions sobre el Projecte de llei de governs locals i la futura llei d’hisendes locals. La vicepresidenta Ortega ha informat que el projecte de llei de governs locals que l’Executiu català va aprovar el passat 30 de juliol segueix el seu tràmit parlamentari amb celeritat i que es preveu que a inicis del proper mes de novembre arribi al Parlament de Catalunya per ser abordat en ple d’esmenes a la totalitat.
 
El Projecte de llei de governs locals de Catalunya té com a objectius determinar i clarificar les funcions de cada nivell de govern; assegurar la sostenibilitat financera i l’eficàcia en la prestació de serveis; simplificar les estructures administratives i evitar duplicitats organitzatives i d’actuació. En aquest sentit, es tracta d’una reforma que ha d’aportar estalvi i eficiència al sector públic, amb un estalvi de fins a 1.000 milions d’euros per legislatura. Alhora, fomentarà la transparència i la participació ciutadana.
 
La reunió ha tingut lloc en el marc del consell d’alcaldes del Montsià, a la seu del Consell Comarcal, a Amposta. La vicepresidenta, Joana Ortega ha estat acompanyada del secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada, i pel director general d’Administració Local, Jordi Souto, i la directora territorial de Governació a les Terres de l’Ebre, M. Rosa Peig.