El conseller Pelegrí lliura els Guardons de la Pesca Catalana 2013

query_builder   22 octubre 2013 17:18

event_note Nota de premsa

El conseller Pelegrí lliura els Guardons de la Pesca Catalana 2013

El lliurament s’ha fet en el marc del certamen Seafood
 
Entre els premiats, hi ha el cuiner Joan Roca per la repercussió en el foment de la pesca i per donar a conèixer els productes catalans del mar
 
Moment de l'acte
Moment de l'acte
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general de Pesca i Afers Marítims, Jordi Ciuraneta, ha presidit l’acte de lliurament dels Guardons de la Pesca Catalana, que atorga anualment el Departament.
 
En l’edició d’aquest 2013, han estat quatre les persones reconegudes amb la Medalla de la Pesca Catalana:
 
El cuiner i xef del restaurant El Celler de Can Roca, Joan Roca, per la seva repercussió en el foment de la pesca i per la seva tasca de difusió dels productes catalans del mar.
 
El president del Fòrum Marítim Català, Toni Tió, pel seu suport i empenta a totes les activitats relacionades amb el mar, sobretot les relatives a la pesca extractiva. També per la seva participació en el projecte Blaucat.
 
El pescador i armador Rafel Elco, per tota una vida lligada al món de la pesca. Elco va iniciar l’activitat pesquera l’any 1962 i l’any 2004 va ocupar el càrrec de president de la Cooperativa d’Armadors de la Ràpita.
 
I el patró major de la Confraria de Pescadors de l’Ampolla, Josep Molina, per la seva tasca com a president de la Federació Territorial de Tarragona durant 25 anys, en la qual ha destacat pel seu to conciliador.
 
D’altra banda, s’ha concedit la Placa de la Pesca Catalana al programa Blaumarí, produït per La Cala RTV i Amposta Ràdio. Aquest programa radiofònic especialitzat en el mar compta amb 104 hores d’emissió, que han permès donar veu i divulgació a totes aquelles persones que d’una manera o altra s’han dedicat al mar.
 
També s’ha concedit aquest guardó al Grup Damm, per la seva campanya publicitària de la cervesa Estrella Damm, en el qual dignifica i promociona la pesca catalana litoral i els seus pescadors.
 
En la seva intervenció, el conseller ha felicitat els guardonats i ha destacat la seva feina com “un exemple d’estima i reconeixement a la nostra mar i al sector pesquer català en general”. “Són les peces de l’engranatge que fan que la pesca catalana evolucioni i sigui reconeguda arreu”, ha afirmat.
 
 
El conseller s’ha mostrat molt satisfet que Barcelona pugui comptar amb “la fira més important del món pesquer” i ha assegurat que “la mostra és una gran oportunitat per convertir Barcelona en l’epicentre del mercat pesquer internacional”. Segons el conseller, s’ha aconseguit, per tant, una fira que és l’aparador de les potencialitats d’aquest sector i que ha de servir per “potenciar millor el nostre peix i el nostre sector a Europa i al món, i perquè els compradors i venedors internacionals de productes del mar s’adonin de l’important mercat que hi ha a Catalunya i al sud d’Europa”.
 
El sector pesquer català genera 309 milions d’euros l’any i exporta per un valor de 140 milions d’euros. Està fent una gran aposta per l’aqüicultura amb una producció de 5 milions de tones i una recaptació de 13 milions d’euros. També cal tenir present que Barcelona compta amb un dels índexs més alts en el trànsit d’exportacions i importacions de peix i marisc en el món.
 
Finalment, el conseller ha assegurat que el seu objectiu és treballar per ajudar el sector a créixer en un mercat global i cada vegada més competitiu, i per afavorir que les empreses siguin viables i els seus productes siguin atractius per als consumidors, i s’ha mostrat convençut que aquest saló serà “un punt d’inflexió per a la indústria pesquera del nostre país i les seves empreses”.