El Govern vetllarà perquè les activitats mineres d'Iberpotash es desenvolupin d'acord amb la legislació aplicable i es puguin realitzar les inversions anunciades per l'empresa

query_builder   24 octubre 2013 17:47

event_note Nota de premsa

El Govern vetllarà perquè les activitats mineres d'Iberpotash es desenvolupin d'acord amb la legislació aplicable i es puguin realitzar les inversions anunciades per l'empresa

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha dictat, en data 15 d’octubre del 2013, una sentència en què anul·la la resolució del 29 d’abril del 2008 del conseller de Medi Ambient i Habitatge, Hble. Sr. Francesc Baltasar, per la qual s’atorgava autorització ambiental a Iberpotash SA per a l’activitat d’extracció i tractament de recursos minerals Emerika a Balsareny i Sallent.
 
Davant aquesta sentència, el Govern de la Generalitat:
 
1. Ha encarregat als seus serveis jurídics l’anàlisi del contingut de la sentència per determinar si correspon presentar un recurs de cassació davant el Tribunal Suprem.
 
2. Amb independència a la decisió sobre el punt anterior:
 
a. Ha encarregat als seus serveis tècnics i jurídics que estableixin les actuacions necessàries per dotar les activitats mineres d’Iberpotash a Balsareny i Sallent de les autoritzacions ambientals que corresponguin conforme a la normativa vigent.
 
b. Es posa a disposició dels Ajuntaments de Balsareny i Sallent per buscar solucions conjuntes a la situació creada.
 
3. Continuarà treballant amb l’empresa i els ajuntaments implicats en la definició, l’aprovació i l’aplicació del pla que ha de permetre el previst cessament ordenat de les extraccions de potassa a Sallent, l’eliminació en primera instància del runam de la Botjosa amb la reconversió de la zona en sòl industrial i la restauració del runam del Cogulló mitjançant la valorització material d’aquests subproductes miners.
 
En qualsevol cas, el Govern de la Generalitat vetllarà perquè les activitats mineres es desenvolupin d’acord amb la legislació aplicable i es puguin realitzar les inversions anunciades per l’empresa per a la revitalització econòmica de la comarca, que ha de comportar també la progressiva restauració ambiental del territori.