President Mas

Comunicat del president Artur Mas amb motiu del traspàs del cantant Manuel Garcia Escobar, medalla al Treball President Macià

query_builder   24 octubre 2013 20:21

event_note Nota de premsa

Comunicat del president Artur Mas amb motiu del traspàs del cantant Manuel Garcia Escobar, medalla al Treball President Macià

 
•      "Va fer de Catalunya la seva terra, on va trobar l'oportunitat de desenvolupar el seu talent i donar a conèixer el seu art"
 
 
Ens ha deixat Manuel Garcia Escobar (Las Norias de Daza, Almeria, 1931-Benidorm, Alacant, 2013), cantant de copla i cançó espanyola. Precisament l'últim guardó que ha rebut en vida ha estat la Medalla al Treball President Macià, que el Govern li va concedir en la seva reunió del passat 8 d'octubre. Manolo Escobar, home polifacètic, compromès amb la cultura, bé mereixia aquest reconeixement, després de moltes dècades de treball i entrega al seu art, vint d'ells a Catalunya. Va fer de Catalunya la seva terra, on va trobar l'oportunitat de desenvolupar el seu talent i donar a conèixer el seu art.
 
Manolo Escobar va arribar a Catalunya amb 14 anys, com tantes persones als anys 50 i 60 del segle passat que venien d'Andalusia, Extremadura, Galícia, Aragó i d'altres llocs. Va començar la seva trajectòria artística des de Badalona, on va viure durant molts anys, i Barcelona. A Platja d'Aro hi va conèixer la que seria la seva dona, Ana Marx, que hi va arribar des d'Alemanya amb la primera onada del turisme. Seguidor incondicional del FC Barcelona, va aprendre el català i sempre va sentir que aquesta era també la seva terra. Fins i tot va cantar en català, el 2008, en una cançó pel disc solidari de La Marató de TV3.
 
En aquest sentit, Manolo Escobar era un exemple representatiu dels centenars de milers de persones que, arribats dels quatre punts cardinals, s'han fet seu aquest país. Que han trobat en Catalunya un lloc obert, on han pogut progressar, formar-se, millorar professionalment, fundar una família, criar els fills, enterrar-hi els pares. Si alguna cosa distingeix Catalunya és l'amor a la llibertat i que les oportunitats hi són possibles: no s'hi pregunta a la gent d'on ve, sinó on vol arribar. Manuel Garcia Escobar ho sabia, ho va viure així i em consta que la medalla President Macià li va causar una gran alegria i un gran orgull. D'ell ens queden la seva simpatia, la seva alegria, la seva bonhomia i les seves cançons.