El menjador de la Fundació Universitat del Bages (FUB) ha rebut l’acreditació AMED per promoure la salut entre els estudiants i treballadors amb l’oferta de menús mediterranis, un total de 100 al dia elaborats i servits per la cafeteria Breicafè, gestionada per l’empresa Diesa.
El secretari de Salut Pública, Antoni Mateu, ha lliurat la credencial en el decurs d’un acte que ha comptat amb la participació del director general de la Fundació Universitària del Bages, Valentí Martínez; la coordinadora del programa AMED de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, Gemma Salvador; i el president de Diesa Restauració i president del Gremi d’Hoteleria del Bages, Diego Sánchez.
AMED és un programa liderat per l’Agència de Salut Pública de Catalunya per promoure l’estil de vida actiu i saludable en l’entorn laboral. L’acreditació AMED identifica i acredita els establiments que ofereixen opcions d’alimentació mediterrània, on es garanteix la utilització de l’oli d’oliva, abundància de verdures, hortalisses i llegums, fruita fresca, peixos i carns magres i la inclusió de productes integrals.
Actualment, hi ha 80 municipis a Catalunya amb 279 establiments acreditats AMED, que tenen capacitat per oferir alimentació mediterrània a prop de 44.000 comensals. Amb l’acreditació de la FUB, es completa la totalitat de la Xarxa d’Universitats Saludables, integrada per la Universitat de Girona, la Universitat de Lleida, la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat Abat Oliva CEU.
Per a més informació sobre l’acreditació AMED, podeu consultar el web:
www.amed.cat