Gordó anuncia que durant el primer trimestre de l'any vinent el Govern aprovarà el projecte del llibre VI del Codi civil de Catalunya i així es completarà el Codi civil català

query_builder   31 octubre 2013 14:52

event_note Nota de premsa

Gordó anuncia que durant el primer trimestre de l'any vinent el Govern aprovarà el projecte del llibre VI del Codi civil de Catalunya i així es completarà el Codi civil català

Germà Gordó: “Tots hem somiat a completar el Codi civil de Catalunya. Així aconseguirem culminar un codi que també és una estructura d’Estat, perquè no només les institucions ho són, també en formen part les estructures de dret”
 
El titular de Justícia, Germà Gordó, ha presentat avui tres llibres del Departament de Dret Privat, Processal i Financer de la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili i ha posat en relleu la importància de comptar amb universitats fora de Barcelona
 
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha explicat durant la seva intervenció en la presentació dels tres llibres de dret civil de la Universitat Rovira i Virgili que durant el primer trimestre de l’any vinent el Govern català aprovarà el projecte del llibre VI del Codi civil de Catalunya, relatiu a les obligacions i els contractes. Després, aquest es tramitarà al Parlament de Catalunya i així es completarà el Codi civil català. 
 
En aquest sentit, Gordó ha asseverat que “tots hem somiat a completar el Codi civil de Catalunya. Així aconseguirem culminar un codi que també és una estructura d’Estat, perquè no només les institucions ho són, també en formen part les estructures de dret”. El titular de Justícia ha afegit que “hem de tenir estructures d’Estat per ser millors i fer-nos millors i hem d’aprofitar per fer un salt en aquest sentit.”
 
Durant la seva intervenció, Germà Gordó, ha remarcat que tenim un dret civil molt viu, en continu moviment. En bona part, conseqüència d'apostar per un codi obert que permet treballar en benefici d’una legislació més en sintonia amb la realitat que ens envolta, ja que s’hi adapta millor.”
 
.
D’altra banda, el titular de Justícia ha fet un repàs del que ha estat el llarg recorregut de l’elaboració del Codi civil de Catalunya. S’ha remuntat a les Jornades cap a un Codi Civil de Catalunya, celebrades l’any 1998, que en van ser l’origen, amb l’objectiu i la voluntat de donar estabilitat als treballs de codificació que s’estaven duent a terme i que van donar pas a la creació de l’Observatori de Dret Privat de Catalunya, ara Comissió de Codificació de Catalunya. Pel que fa a aquest organisme, Gordó ha remarcat que la Comissió  “ens permet avançar en tots els sentits per fer el dret civil català  clarament millor. De fet, es pot equiparar als millors codis civils que hi ha a Europa.” I ha afegit que és aquesta Comissió la que està redactant el llibre VI, relatiu a les obligacions i els contractes.
                
Finalment, Gordó ha destacat que abans d’ahir el Govern va aprovar una proposta de modificació de diversos articles de diferents llibres del Codi amb la finalitat de dur a terme una tasca harmonitzadora. Un cop vista pel Govern, serà remesa al Parlament en els propers dies per tal d’iniciar el corresponent tràmit parlamentari fins a la seva aprovació definitiva.
 
Els llibres que avui s’han presentat són: Derecho civil de Cataluña. Derecho de familia (primera edició); Derecho civil de Cataluña. Derecho de sucesiones (segona edició), i Derecho civil de Cataluña. Derechos reales (quarta edició), els autors dels quals són els professors Dr. Del Pozo, Dr. Vaquer i Dr. Bosch.