Ensenyament reforça la formació pràctica de cicles d'FP vinculats a l'automoció amb 28 nous vehicles cedits per SEAT

query_builder   4 novembre 2013 17:58

event_note Nota de premsa

Ensenyament reforça la formació pràctica de cicles d'FP vinculats a l'automoció amb 28 nous vehicles cedits per SEAT

  • Se’n beneficiaran 4.775 estudiants que cursen els cicles de grau mitjà d’electromecànica de l’automòbil i de grau superior d’automoció a 28 instituts arreu de Catalunya

 

 
Foto petita
El Departament d’Ensenyament reforçarà, amb 28 nous vehicles cedits per l’empresa SEAT, la formació pràctica de 4.775 alumnes de 28 instituts arreu de Catalunya que cursen els cicles de grau mitjà d’electromecànica de l’automòbil i de grau superior d’automoció. Aquesta tarda el vicepresident de Relacions Governamentals i Institucionals de SEAT i del Grup Volkswagen a España, Ramón Paredes, i el vicepresident de Recursos Humans, Josef Schelchshorn, han dut a terme el lliurament dels vehicles a la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, acompanyada dels representants dels 28 instituts.
 
L’objectiu és que els alumnes utilitzin els vehicles cedits per SEAT com a eina de treball i d’aprenentatge en les classes pràctiques d’ambdós cicles formatius. Els cotxes, nous i en perfecte estat de conservació, són models exposats en diferents fires de l'automòbil o bé produïts segons les necessitats de diferents mercats internacionals. Les unitats cedides -27 d'elles del nou model del SEAT León- es repartiran entre aquests 28 instituts.
 
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha remarcat que es tracta d’un “exemple emblemàtic de bona col·laboració entre empresa i formació professional”.  La consellera també ha afirmat que “SEAT, a banda de mantenir el seu centre d’aprenents on participa en el desplegament de la formació dual, a més, amb aquests 28 vehicles, col·labora en la renovació i millora dels equipaments dels instituts del Departament d’Ensenyament”. També ha subratllat que  ”SEAT esdevé així una  empresa de referència en el camp de la formació”.
 
Per la seva banda, Ramón Paredes, durant la seva intervenció ha destacat la capacitat de SEAT per col·laborar i ajudar a la formació dels estudiants: "Ens complau enormement poder contribuir a la millor preparació pràctica d'aquests joves que, com SEAT, confien en la Formació Professional com a opció d'èxit per al seu futur ".
 
La cessió d’aquests vehicles s’emmarca dins del conveni que Ensenyament i l’empresa SEAT van signar el passat mes de juliol per promoure i desenvolupar la formació professional dual en el sector de l’automoció. A través d’aquest acord es durà a terme el reconeixement acadèmic dels aprenentatges obtinguts a través de l’experiència laboral i de la formació no reglada del personal de l’empresa automobilística. El conveni també preveu la col·laboració de SEAT amb el Departament d’Ensenyament en l’elaboració i actualització dels currículums dels cicles formatius vinculats al sector de l’automoció.
 
A l’acte de lliurament també hi han assistit el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Melcior Arcarons, el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Baix Llobregat, Josep M. Pérez, i el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Girona, Albert Bayot.
 
4 de novembre de 2013

1  

Fitxers adjunts

Fotografia

Fotografia
JPG | 1760