Els Mossos d'Esquadra desmantellen un grup organitzat que havia comés una vintena de robatoris en empreses de la Segarra, l'Urgell i Pla d'Urgell

query_builder   5 novembre 2013 10:33

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra desmantellen un grup organitzat que havia comés una vintena de robatoris en empreses de la Segarra, l'Urgell i Pla d'Urgell

· S’han efectuat tres detencions relacionades amb vint-i-un robatoris
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra van detenir el passat 23 d’octubre tres homes d'entre 25 i 41 anys, de nacionalitat romanesa i veïns de Badalona, com a presumptes autors de pertinença a organització criminal dedicada a perpetrar robatoris amb força a l'interior d’empreses.
 
Les detencions són el resultat d’una complexa investigació policial iniciada durant l’estiu de l’any passat, arran d’un seguit de robatoris en empreses de la Segarra, Urgell i Pla d'Urgell.
 
Les empreses tenien en comú que estaven ubicades en polígons industrials amb fàcil accés. Els lladres inhabilitaven els sistemes d'alarma i de l’interior sostreien, principalment, cablejat de coure.
 
La investigació va posar de manifest que els autors dels fets formarien part d’un grup organitzat de persones, les quals treballaven de manera coordinada per tal de cometre els robatoris. Tenien la base a la ciutat de Badalona i es desplaçaven en grups per tot el territori.
 
Durant una primera fase de la investigació, a mitjans de novembre de l’any passat, els mossos van detenir tres persones per dos robatoris amb força en una empresa en desús situada al polígon industrial de Cervera, d'on van sostraure més de 3.000 quilos de cablejat de coure. Es dóna la circumstància que una d’aquestes persones ara s’ha tornat a detenir.
 
El passat 23 d’octubre va concloure la segona fase de la investigació amb la detenció de tres persones a l'avinguda Marquès de Montroig de Badalona. Estarien implicats en un total de vint-i-un robatoris amb força, comesos entre els mesos de juliol i novembre de 2012, a l’interior d’empreses de Bellpuig, Tàrrega, Palau d’Anglesola i Cervera. Concretament, a un dels detinguts se l’imputen 21 robatoris amb força, a un altre detingut se l’acusa de 8 robatoris, i al tercer, se’l relaciona amb un robatori.
 
Els detinguts, que tenen nombrosos antecedents, van passar el 25 d’octubre a disposició judicial davant el jutjat de guàrdia de Cervera.
 
 
Àrea de Comunicació
Lleida, 5 de novembre de 2013