Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'Alerta del Pla PROCICAT un cop finalitzat l'episodi de forts vents

query_builder   6 novembre 2013 12:14

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat desactiva l'Alerta del Pla PROCICAT un cop finalitzat l'episodi de forts vents

 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha desactivat l’Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per la finalització de l’episodi de forts vents dels darrers dos dies i segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que informa que les ventades van a la baixa tot i que avui encara pot bufar un vent moderat.
 
El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que avui bufarà vent arreu de component oest entre fluix i moderat, amb alguns cops forts d’uns 40 km/h a punts de Ponent i del litoral i prelitoral central i sud fins al vespre. No es preveu que el vent superi el llindar dels 90 km/h.
 
La passada matinada només s’ha superat el llindar de ratxa màxima (90 km/h) al Pic de Salòria (2.451 m) (Pallars Sobirà) on s’ha arribat a 93,6 km/h.
 
El telèfon d’emergències 112 ha rebut, des de la mitjanit d’ahir dimarts fins a les 10:30 hores d’avui, 144 trucades relacionades amb les ventades. El 112 va atendre 70 trucades entre les 16:30 i les 17:30 hores d’ahir i, posteriorment, l’episodi va anar a la baixa. 72 de les trucades ateses pel 112 es van fer des del Tarragonès (i 69 d’aquestes des de la ciutat de Tarragona) i des del Baix Camp se’n van fer 22.
 
Els Bombers de la Generalitat van rebre des de les 10.00 hores fins a les 21:00 hores 32 avisos relacionats amb incidències derivades del fort vent, la majoria d'aquestes a la demarcació de Lleida i fins a les 18:30 hores. Durant la passada nit els Bombers han fet una desena d’actuacions més.