Boi Ruiz torna a explicitar la consolidació de l'Hospital de Viladecans com a centre de referència comarcal

query_builder   6 novembre 2013 18:42

event_note Nota de premsa

Boi Ruiz torna a explicitar la consolidació de l'Hospital de Viladecans com a centre de referència comarcal

En seu parlamentària, el conseller de Salut destaca l’atenció eficient i de qualitat del centre hospitalari a la seva població de referència

 

En resposta a una pregunta parlamentària, el conseller de Salut, Boi Ruiz, ha tornat a posar de manifest la consolidació de l’Hospital de Viladecans com a centre comarcal de referència per als municipis de Viladecans, Castelldefels, Gavà, Sant Climent de Llobregat i Begues, per donar atenció de proximitat a una població de 180.000 habitants.
 
En paraules del conseller, "L’Hospital de Viladecans funciona cada vegada millor des del punt de vista de resultats clínics i d’eficiència en la utilització dels recursos del contribuent. És un hospital que funciona extraordinàriament bé, que ha fet tretze mil intervencions l’any 2012, que en farà les mateixes o més el 2013 i que continuarà fent la mateixa activitat i donant la mateixa cobertura l’any 2014".
 
A l’Hospital de Viladecans, gestionat per l’Institut Català de la Salut (ICS), s’han destinat les darreres inversions a l’Àrea Quirúrgica, per donar prioritat a la cirurgia sense ingrés, i a la renovació de l’edifici d’Urgències i de Consultes Externes. L’objectiu immediat del centre és potenciar l’activitat quirúrgica i oferir un servei complet i transversal als pacients, de manera molt especial a aquelles persones amb pluripatologies. I ambdues accions s’emmarquen en els objectius fixats pel Pla de Salut de Catalunya 2011-2015.
 
Serveis mancomunats
L’Hospital de Viladecans funciona com a hospital en xarxa en col·laboració amb altres centres de la seva àrea geogràfica i molt especialment amb l’Hospital Universitari de Bellvitge, la qual cosa representa un valor afegit per a la institució i un benefici per als pacients, atesa l’alta especialització de l’hospital universitari. En aquest sentit, ambdós centres treballen de manera integrada en les especialitats de neurologia, cirurgia general, dermatologia, reumatologia, oftalmologia i aparell digestiu.
 
A més, Viladecans potencia alternatives a l’hospitalització més convencional, com són la cirurgia major ambulatòria, l’hospitalització a domicili, l’hospital de dia i les unitats de suport a urgències.
 
L’Hospital de Viladecans està gestionat per l’ICS des de l’any 1987 com a hospital comarcal de la Xarxa hospitalària d’utilització pública. És un centre que presta atenció de proximitat a la ciutadania de la seva àrea de referència i continuarà donant aquest servei. "Deixem d’utilitzar la sanitat pública com un instrument per a altres interessos", ha reblat Boi Ruiz, avui, en seu parlamentària.