Protecció Civil de la Generalitat activa preventivament l'Alerta del Plaseqcat per una fuita d'amoníac en una empresa d'embotits a Les Preses

query_builder   6 novembre 2013 21:37

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat activa preventivament l'Alerta del Plaseqcat per una fuita d'amoníac en una empresa d'embotits a Les Preses

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat preventivament la fase d'Alerta del Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT) per una fuita d'amoníac a l'empresa Embutidos Turón (Les Preses). Hores d'ara, els Bombers de la Generalitat, amb tres dotacions, han localitzat el lloc de la fuita i estan treballant per solucionar-la.

S'han evacuat els treballadors de l'empresa i, segons les primeres informacions del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), no hi ha hagut afectats.

L'amoníac és un producte tòxic que es percep olfactivament amb molta facilitat en concentracions molt inferiors als índex de toxicitat. L'amoníac s'utilitza en aquest tipus d'instal·lacions càrniques com a refrigerant. Segons la informació actual es desconeix la quantitat fuitada, tot i que, a priori, no seria una gran quantiat.

S'ha demanat el confinament preventiu dels veïns de les cases properes a l'empresa, ubicades en un radi de 200 metres. Recordeu que el confinament consisteix en tancar portes i finestres i aturar els sistemes de climatització i ventilació. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), que depèn de Protecció Civil de la Generalitat, està en contacte permanent amb l'Ajuntament de Les Preses i amb els Bombers de la Generalitat, amb qui s'estan coordinant.