The Time

President Mas: "El nostre repte és augmentar la creació d'empreses innovadores"

query_builder   11 novembre 2013 13:38

event_note Nota de premsa

President Mas: "El nostre repte és augmentar la creació d'empreses innovadores"

  • El cap del Govern visita, en el seu tercer dia de viatge oficial a Israel, la incubadora d’empreses The Time i la multinacional Cisco Systems
Visita Incubadora The Time
El president Mas segueix les explicacions dels responsables del centre The Time
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha manifestat aquest matí que el gran repte per a l’economia catalana és “ser capaç d’agafar massa crítica” amb la creació de noves startups i “agafar velocitat de creuer per continuar l’experiència en el futur”.Si aconseguim afegir a la nostra base industrial, atractiu turístic i capacitat de captar inversió estrangera, una bona producció agrària i economia del coneixement, tindrem un mixt econòmic molt interessant per a Catalunya”, ha afirmat.
 
Artur Mas, que avui ha començat el seu tercer dia de viatge oficial a Israel visitant la incubadora d’empreses The Time, ha posat l’experiència del país hebreu en aquest sector com un model a seguir per Catalunya, “per això hem vingut a Israel, per aprendre com ho estan fent ells i aplicar-ho a la nostra manera de fer”, ha assegurat.
 
El cap de l’Executiu ha explicat, en declaracions als mitjans de comunicació que segueixen la visita, que a Catalunya ja s’està ajudant a finançar les startups mitjançant les universitats, però a Israel, ha dit, “ho tenen molt sistematitzat, organitzat, ben travat i generalitzat en el conjunt del país , i això és el que ens falta a nosaltres”. En aquest sentit, ha destacat que Israel “pot arribar a crear 500 noves empreses amb molta càrrega d’innovació, mentre que nosaltres estem a molta diferència, amb 25 empreses”. “Aquest és el nostre gran repte”, ha reblat.
 
 
Entrevista amb el ministre de Finances
Artur Mas ha destacat també la importància de la seva reunió amb el ministre de Finances del Govern d’Israel, Yari Lapid, prevista per a aquest matí i que s’ha ajornat a aquesta tarda per motius d’agenda. Mas ha subratllat que “és important per a Catalunya tenir contacte estret amb una de les persones que en aquest moment ocupa una cartera ministerial de màxima importància i una figura emergent de la política israeliana, i que a més té les competències en ciència, innovació i tecnologia, que és la línia d’aquest viatge”.  
 
Preguntat pels periodistes si mantindria contactes amb l’Autoritat Nacional Palestina (ANP), el president ha subratllat que aquest viatge “té una voluntat institucional, no una voluntat sobretot política” i que per això no tindria sentit mantenir contactes amb els representats de l’ANP, tot i que ha recordat que amb el president palestí ja es va reunir fa un any i mig al Palau de la Generalitat. “Aquest és un viatge que sobretot se centra en la innovació, tecnologia, producció científica, centres de recerca, universitats i, per tant, en l’evolució i transformació del nostre model econòmic cap a una economia del coneixement”, ha deixat clar.
 
 
Incubadora The Time
Aquest centre de creació de noves empreses és una societat d'inversió, establerta al 1992, centrada en joves start-ups tecnològiques. Forma part del Programa d’Incubadores Tecnològiques del Ministeri d'Economia israelià, amb l'objectiu de transformar idees tecnològiques innovadores, massa arriscades per a les inversions privades, en el llançament de companyies viables; aquests projectes, després de passar per la incubadora, han de ser capaços de recaptar fons del sector privat i operar pel seu compte. The Time inverteix en les àrees de Telecom, Internet, Mitjans de Comunicació i Entreteniment (TIME).
 
ACCIÓ i The Time treballen conjuntament en la presentació d'un projecte europeu del 7è Programa Marc de suport a empreses del sector d'Internet, per tal que facin arribar al mercat tecnologies desenvolupades en projectes d'R+D del 7è PM. Aquest projecte anomenat  ALL-APPS (Expansió de solucions d'Internet del futur per a mòbil i multiplataforma) té com a objectius fer créixer i promocionar els emprenedors TIC; desenvolupar tecnologies mòbils aplicades als àmbits sectorials líders on Catalunya té avantatges competitius (RIS3), i consolidar  infraestructures europees i la sostenibilitat dels models de negoci associats.
 
 
Visita a Cisco Systems
Prèviament a la visita a The Time, el president s’ha desplaçat a la seu a Israel de la multinacional nord-americana Cisco Systems, dedicada principalment a la fabricació, venda, manteniment i consultoria d'equips de telecomunicacions (hard i soft per grans corporacions). La visita de la delegació catalana a l’empresa ha servit per conèixer el sistema d’innovació i col·laboració que té estructurat Cisco amb les start-ups d’Israel i el seu centre d’innovació i desenvolupament.
 
Cisco va entrar a Israel el 1995, però va ser l’any 2012 quan va posar en marxa el seu centre d’R+D a l’àrea industrial de Netanya, amb 500 treballadors. És el tercer centre d’R+D més gran de la companyia, després dels Estats Units i l'Índia.
 
Entre els projectes que han fet al país, destaquen la Infraestructura IP de la terminal 3 del l’Aeroport Ben Gurion, el 2004, i el fet de convertir Jerusalem en la primera ciutat wireless d’Israel, el 2008.
 
La companyia està present a Amèrica del Nord, Àfrica, Àsia-Pacífic, Europa, l'Amèrica Llatina i l'Orient Mitjà.
 

2  

Imatges

Visita a la incubadora The Time

Visita a la incubadora The Time 589

Visita a Cisco Systems

Visita a Cisco Systems 507