Ingressen a presó dos atracadors que havien assaltat set entitats bancàries

query_builder   12 novembre 2013 08:01

event_note Nota de premsa

Ingressen a presó dos atracadors que havien assaltat set entitats bancàries

. Els lladres utilitzaven una pistola i un ganivet de grans dimensions i per intimidar els treballadors de les oficines bancàries
 
. El valor total de diners sostrets és de 36.000 €
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat Central d'Atracaments van detenir el 7 de novembre dos homes de 30 i 36 anys i de nacionalitat espanyola a la localitat de Blanes,  com a presumptes autors de set atracaments a entitats bancàries de les localitats de Barcelona, Reus, Vilafranca del Penedès i Cornellà de Llobregat.
 
La investigació es va iniciar el passat 13 de setembre després d’un atracament en una entitat bancària de Barcelona perpetrat per un sol individu,  que va intimidar amb un ganivet una de les treballadores de l’oficina.
 
Al cap de quinze dies el mateix autor va assaltar una altra entitat bancària de Barcelona, aquest cop acompanyat per un altre home. En aquesta ocasió  van intimidar les víctimes amb un ganivet de grans dimensions i amb  una pistola.
 
L’activitat delictiva dels dos atracadors va continuar durant el mes d’octubre  i van cometre tres robatoris més a diverses sucursals bancàries a les localitats de Barcelona, Cornellà de Llobregat i Reus.  
 
Els atracaments seguien un mateix patró d’actuació: el primer  atracador  accedia a l’oficina armat amb un ganivet de grans dimensions, intimidava els treballadors i s’apoderava dels diners, mentre el segon individu exhibia una arma de foc i s’encarregava d’intimidar els clients i de realitzar les tasques de vigilància. En cadascun dels robatoris modificaven el seu aspecte i la roba o complements que portaven amb la finalitat de no ser reconeguts per la policia.
 
En aquesta fase de les indagacions els agents de la Unitat Central d’Atracaments van analitzar les imatges i van aconseguir identificar un possible candidat, que va passar a ser investigat a partir d’aquell moment. Els policies van determinar que el segon atracador es tractava del seu germà ja que així ho posaven de manifest les imatges dels diferents fets.
 
 
El passat 7 de novembre, després de cometre dos nous assalts i protagonitzar una fugida en un vehicle de gamma alta, es va posar en marxa un dispositiu de recerca dels investigats en els domicilis del seu entorn proper. En el primer dels robatoris, perpetrat en una oficina de Vilafranca del Penedès, no van poder sostreure diners ja que es tracta d’una oficina comercial que no disposa d’efectiu. En el segon cas, van consumar l’atracament en una entitat bancària de Reus, que ja havien assaltat prèviament, i es van endur 10.000€.
 
Sobre les 17:00 hores, durant  la vigilància que els policies estaven fent d’un dels domicilis a la localitat de Blanes, els agents van observar com els dos germans sortien de l’immoble. En aquell moment encara portaven les peces de roba utilitzades en l’atracament. En el moment de la detenció els lladres duien a sobre 3500 € en efectiu i un d’ells portava una documentació italiana falsa. També es va recuperar el vehicle utilitzat per cometre l’atracament, que havien sostret prèviament.
 
Posteriorment es van localitzar una arma de foc, dos ganivets de grans dimensions i diverses peces de roba que utilitzaven en els atracaments,                      que tenien amagats en una zona boscosa de Gelida.
 
Als dos detinguts se’ls imputen un total de set robatoris amb violència i intimidació a diverses entitats bancàries. A un dels lladres també se l’imputa un delicte de falsificació de document públic oficial ja que en el moment de la detenció portava un carnet de conduir italià falsificat amb una altre identitat la qual utilitzava per identificar-se.
 
El dia 9 de novembre de 2013, van passar a disposició judicial al Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Blanes i el jutge en va decretar ingrés a presó.
 
 
Àrea de Comunicació,
Barcelona, 12 de novembre de 2013

5  

Imatges

Foto 1

Foto 1 102

Foto 2

Foto 2 153

Foto 3

Foto 3 108

Foto 4

Foto 4 126

Foto 5

Foto 5 461