Gordó: "La nova Llei catalana de col·legis professionals que prepara el Govern és la llei que necessitem per adaptar-nos al segle XXI"

query_builder   30 novembre 2013 02:05

event_note Nota de premsa

Gordó: "La nova Llei catalana de col·legis professionals que prepara el Govern és la llei que necessitem per adaptar-nos al segle XXI"

  • El conseller de Justícia ha presidit aquesta nit la celebració del 40è aniversari de la constitució del Col·legi Oficial de Graduats Socials de Tarragona
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha presidit aquesta nit a Tarragona el sopar de commemoració del 40è aniversari de la constitució del Col·legi Oficial de Graduats Socials de la ciutat i ha aprofitat la seva intervenció davant  els professionals que han participat en la celebració per afirmar que "la nova Llei catalana de col·legis professionals que prepara el Govern és la llei que necessitem per adaptar-nos al segle XXI”. Alhora, el titular de Justícia ha recordat que, a diferència de l’Avantprojecte de llei que impulsa el Govern de l’Estat en aquesta matèria, “nosaltres estem treballant en aquesta nova llei colze a colze amb el sector”.
 
En aquest sentit, Germà Gordó ha posat de manifest que “de cap de les maneres la nova Llei de serveis professionals que prepara el Ministeri d’Economia pot ser una eina que posi en risc la pervivència d’alguns col·legis professionals”. “Perquè són importants per garantir el servei que necessita la ciutadania i perquè defensen millor que ningú els interessos dels professionals”, ha remarcat el titular de Justícia.
 
Durant el seu parlament, Gordó ha tingut paraules de reconeixement al Col·legi i als seus professionals: “vostès ajuden al desenvolupament del dret i, amb la seva feina del dia a dia, demostren que està molt viu”.
  
A l’acte, hi han assistit també el delegat del Govern, Joaquim Nin; el diputat al Parlament de Catalunya, Rafael Luna; el president de l’autoritat portuària de Tarragona, Josep Maria Andreu; el subdelegat del Govern, Jordi Sierra; el secretari d’Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Ramon Bonastre, i el director del Servei d’Ocupació de Catalunya, Joan Aregio, entre d’altres.
 
La tasca del graduat social
 
El graduat social és un assessor jurídic en matèria sociolaboral, expert en relacions laborals, sociologia i recursos humans. És, alhora, consultor en dret laboral i de la seguretat social, així com en matèria de prevenció de riscos laborals, i pot desenvolupar tasques de pèrit en dret social.
 
Ara mateix és una de les tres professions jurídiques existents a l’Estat. Comparteix aquest àmbit amb els advocats i procuradors, com a professions legitimades per a la intervenció en processos judicials, però, en aquest cas, limitades a l'àrea del dret laboral i de la seguretat social.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined