Els Mossos d'Esquadra detenen a les Garrigues un fuster que robava en les cases on treballava

query_builder   2 desembre 2013 11:19

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen a les Garrigues un fuster que robava en les cases on treballava

- Al detingut se l’imputa un robatori amb força i tres furts comesos a l’interior de cases
 
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra van detenir el 28 de novembre un veí d'Arbeca, de 51 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força i tres delictes de furt, tots ells a l’interior de domicili.
 
Des del mes de març els mossos havien rebut tres denúncies per robatoris i furts en cases de la població d'Arbeca.
 
Al març es va denunciar la sostracció de 450 euros en metàl·lic i joies en una casa, on no es va produir cap signe de forçament. A l’immoble només hi havia un fuster treballant, el qual va manifestar que no va veure ni escoltar res estrany.
 
El passat mes d’octubre van sostreure 500 euros en una casa que es trobava en reformes. A l’edifici hi treballaven diversos operaris que no van veure res anormal. Inicialment els investigadors van valorar que l'autor podria ser algú que havia aprofitat la provisionalitat dels accessos a la casa per entrar sense forçaments.
 
A principis de novembre van tornar a sostreure 200 euros de l’anterior casa. Les reformes havien finalitzat feia dies i no es va trobar res forçat. Aquestes circumstàncies van centrar la investigació sobre els diferents operaris que havien estat treballant a l’edifici, ja que tot apuntava que havien utilitzat unes claus falses per accedir-hi.
 
A mesura que s’anava prenent declaració als esmentats treballadors de l’obra es va constatar que alguns d’ells també havien patit el furt d’alguna de les seves eines.
 
La investigació va desvelar que en tots els casos que s’havien produït robatoris o furts sempre es trobava present el mateix fuster.
 
Amb tots els indicis, els mossos van detenir el 28 de novembre l’esmentat fuster. Al dia següent es va efectuar una entrada i perquisició al seu domicili d’Arbeca. Durant l’actuació policial es van localitzar diverses joies que coincidien amb les sostretes, en un amagatall creat dins d’un armari. Seguidament es va escorcollar el seu taller, situat a la mateixa població, on es van localitzar unes màquines industrials que també constaven com a sostretes.
 
D’altra banda, aquesta detenció també va permetre resoldre un altre robatori comès l'any 2007 a la mateixa població. En aquella ocasió una veïna va requerir els serveis del fuster perquè no podia obrir la porta de casa i l’home va entrar per una finestra per obrir-la des de l'interior. Posteriorment la dona va denunciar que li havien sostret uns 2.900 euros.
 
La investigació continua oberta i no es descarten noves imputacions. Algunes de les joies i eines industrials recuperades no han estat reconegudes, per la qual cosa s’estan fent indagacions per determinar la seva procedència.
 
El detingut va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria de les Borges Blanques, amb l’obligatorietat de comparèixer als jutjats de Lleida quan sigui requerit.
 
 
Àrea de Comunicació
Lleida, 2 de desembre de 2013