Les emprenedores gironines recepten "l'optimisme" com a fórmula per reinventar-se

query_builder   2 desembre 2013 18:01

event_note Nota de premsa

Les emprenedores gironines recepten "l'optimisme" com a fórmula per reinventar-se

Ho han fet en el marc de la Jornada Dona, Ocupació, Economia i Empresa que s’ha celebrat aquesta tarda sota el títol “Reinventar-se en temps de crisi”
Moment de la xerrada
La segona Jornada Dona, Ocupació, Economia i Empresa, “Reinventar-se en temps de crisi”, que s’ha celebrat aquesta tarda a l’Auditori Josep Irla de Girona, ha volgut visibilitzar les experiències de cinc emprenedores gironines que han canviat en temps de crisi: Susanna Fernández (Masia Casa Rural Forn del Vidre de Llorà), Sandra Ciurana (Grup Pronet), Gemma Casassas (SEDES), Ester Solà (Hotel URH de Girona) i Lluïsa Fuentes (Agència 6comunicació) han explicat la seva trajectòria empresarial i com han passat en un moment determinat d’un espai confortable a un futur incert promovent una transformació en la seva vida. En el debat, moderat per la periodista Mònica Cabruja, totes elles han coincidit que per la reinvenció cal “optimisme i també coratge i que, encara que les dificultats sempre estiguin presents, cal afrontar el futur amb il·lusió”.
 
Abans, en la conferència inaugural “Dona, Economia, Gestió-Futur: quina combinació!”, Marta Plasència, directora de la Fira de Girona, ha destacat que “per reinventar-se, cal esforç i intuïció” i que “cal vèncer la resistència al canvi”.
 
La jornada ha volgut reivindicar el talent i les capacitats de les dones com a imprescindibles per fomentar la competitivitat, ja que les crisis econòmiques tenen una profunda dimensió de gènere. Les trajectòries vitals i l’expertesa de les dones emprenedores d’èxit en aquest context de canvis profunds són exemples de bones pràctiques econòmiques de gran valor. Alhora, també té per objectiu implicar les institucions socials i econòmiques com a catalitzadores de l’esforç que suposa el fet de reinventar-se dins el món econòmic i laboral.
 
La inauguració de l’acte ha anat a càrrec de Montserrat Roura, directora dels Serveis Territorials de Benestar Social i Família, i Marta Madrenas, 2ª tinenta d’alcalde de l’Ajuntament de Girona. Ferran Roquer, director dels Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació, i Imma Colom, de la Diputació de Girona, l'han tancat elogiant, tots ells, l’exemple que suposa aquestes cinc emprenedores per tota la societat gironina.
 
La jornada ha estat organitzada per l’Institut Català de les Dones, els Serveis Territorials d’Empresa i Ocupació, l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç de Girona i l’Associació Gironina d’Empresàries.
 

4  

Fitxers adjunts

Les cinc emprenedores han fet un debat

Les cinc emprenedores han fet un debat
JPG | 818

Un moment de la inauguració de la Jornada

Un moment de la inauguració de la Jornada
JPG | 3130

Marta Plasència ha fet la conferència inaugural

Marta Plasència ha fet la conferència inaugural
JPG | 3487

Imatge de la cloenda

Imatge de la cloenda
JPG | 3605