Activat el protocol per contaminació atmosfèrica a l'àrea de Barcelona

query_builder   4 desembre 2013 13:34

event_note Nota de premsa

Activat el protocol per contaminació atmosfèrica a l'àrea de Barcelona

 

  • La mesura s’ha pres per un episodi ambiental que dificulta la dispersió del contaminant diòxid de nitrogen (NO2)

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha activat el protocol de contaminació atmosfèrica per raons mediambientals a l’àrea de Barcelona, a la zona de qualitat de l’aire 1, que comprèn els municipis de Badalona, Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Santa Coloma de Gramenet, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Molins de Rei, el Prat de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans. La mesura s’ha pres arran d’un episodi ambiental que dificulta la dispersió del contaminant diòxid de nitrogen (NO2) a l’atmosfera.

 

El Departament, a través de la Direcció General de Qualitat Ambiental, està fent un seguiment acurat de l’episodi per aixecar aquesta mesura temporal tan bon punt es detecti una disminució de la contaminació. Es preveu que sigui curt, atès que les emissions generades per la mobilitat quotidiana en el trànsit urbà, interurbà i l’activitat industrial es reduiran considerablement a partir de divendres al matí, coincidint amb els dies festius.

 

L’activació d’episodis ambientals de contaminació és una mesura prevista dins el Pla de Millora de la Qualitat de l'Aire amb l'objectiu de complir amb els límits de contaminants exigits per la normativa comunitària. A més de gestionar la velocitat a les vies ràpides, s’informa la població perquè utilitzi els transports públics si s’ha de desplaçar i s’emeten consells generals a través del CECAT i de l’ATM, a més d’instar les elèctriques i cimenteres a reduir les emissions.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 39

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined