L'INCAVI col·labora un any més en una nova edició de "Biblioteques amb DO"

query_builder   18 desembre 2013 13:31

event_note Nota de premsa

L'INCAVI col·labora un any més en una nova edició de "Biblioteques amb DO"

Biblioteques amb DO
Biblioteques amb DO
Per segon any, les biblioteques públiques i les DO s’uneixen per oferir un atractiu recorregut en què, mes a mes, es donarà a conèixer les 12 DO vinícoles a partir de les activitats organitzades per les biblioteques públiques dels respectius territoris.
 
“Biblioteques amb DO” és un projecte impulsat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que es va iniciar el gener de 2013 i que al llarg de l’any ha dinamitzat l’espai bibliotecari a través de 134 activitats organitzades per 25 biblioteques que han donat a conèixer la cultura vitivinícola de cada una de les 12 Dos del nostre país. “Biblioteques amb DO” ha aportat nous públics a les biblioteques i n’ha ampliat la xarxa de col·laboradors, ha obert noves vies de col·laboració entre el sector públic i el privat i ha aconseguit un alt grau de satisfacció del usuaris, que han destacat l’originalitat d’una proposta que encaixa amb encert  territori, experiència i cultura.
 
L’acte de presentació de l’edició 2014 de “Biblioteques amb DO” va tenir lloc el 10 de desembre a la Biblioteca Sagrada Família de Barcelona, davant d’un auditori amb més de 40 persones vingudes de les biblioteques públiques que participen en el projecte, dels consells reguladors de les DO, de l’Incavi , de la Direcció General de Política Lingüística  i del Termcat .-
 
L’acte es va iniciar amb un balanç general de la primera edició de “Biblioteques amb DO”, fet per Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. En la seva intervenció, va destacar l’èxit de la primera edició del projecte i l’interès que ha generat, tal com ho confirma la incorporació de 10 noves biblioteques, passant així de 25 el 2013 fins arribar a 35 serveis compromesos amb la iniciativa per aquest 2014.
 
També va presentar els recursos elaborats des del Servei per donar suport al projecte: l’edició de Lletres i vins de Catalunya: bibliografia i tast de llengua  i d’una sèrie de punts de llibre, publicats gràcies al suport de la consultoria vitivinícola Rius&Rius, la creació d’un nou espai exclusiu per al projecte a Facebook per incrementar-ne la difusió i la distribució d’un calendari que recull el protagonisme, mes a mes, de cada DO i del grup de biblioteques que la promouen.
 
A continuació, Jordi Bort, Director General de l’Incavi, va situar el món de la vinya i el vi com un dels elements configuradors del paisatge i de la cultura del nostre país. En aquest sentit, va lloar el treball realitzat per les biblioteques que participen a “Biblioteques amb DO”, va destacar el ventall divers d’activitats que, al llarg d’aquest 2013, han tingut com a protagonista la cultura del vi i va animar-les a enfortir una línia de treball que tan bons resultats està donant.
 
Marta Xirinachs, Subdirectora General de Política Lingüística, va centrar la seva intervenció en el treball compartit amb el Servei de Biblioteques. Un treball que, inicialment, s’ha concretat en la publicació Lletres i vins de Catalunya en la qual han col·laborat amb un tast de llengua que dóna a conèixer l’origen dels noms de lloc de les denominacions dels vins de Catalunya i la terminologia bàsica del sector del vi en català.
 
L’acte es va cloure amb una petita mostra de l’activitat central que es vol programar des del Servei per al conjunt de les biblioteques i que té com a eix la narració de contes per a adults. Els assistents van poder gaudir d’un tast del maridatge proposat entre la narrativa i el vi, amb l’actuació de Jordina Biosca, Carles Alcoy i l’actor Pep Garcia-Pasqual que van interpretar textos de Roal Dahl i de Joseph Roth, entre d’altres.
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat  i https://twitter.com/agriculturacat
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined