Agenda del conseller de Cultura 15-16 de març

query_builder   14 març 2014 12:40

event_note Nota de premsa

Agenda del conseller de Cultura 15-16 de març

 
DISSABTE, 15 DE MARÇ
 
Reestrena de la rondalla musical ‘La Santa Espina’ en el marc dels actes de Barcelona, capital de la Sardana 2014
Dissabte, 15 de març | 21.00h | Barcelona Teatre Musical (c. Joaquim Blume, s/n). Barcelona
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, assistirà dissabte vinent, 15 de març, a la reestrena de la rondalla La Santa Espina, composició del mestre Enric Morera amb lletra d'Àngel Guimerà. El concert tindrà lloc a les 21h al Barcelona Teatre Musical. El concert s’emmarca en els actes previstos de Barcelona, capital de la Sardana 2014, promoguda per la Coordinadora d'Entitats Sardanistes de Barcelona.
 
Presentada a Barcelona l'any 1907 i representada durant més de 200 vegades l'any de la seva estrena, l’obra ha estat oblidada fins al dia d'avui. La Santa Espina, escrita originalment per a orquestra simfònica, veus solistes i cor mixt, serà interpretada per l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida pel seu titular, Rubén Gimeno, i comptarà amb importants solistes vocals: la mezzosoprano terrassenca Anna Alàs, el tenor David Alegret i el baríton Enric Martínez-Castignani, en els tres rols principals. Completen el repartiment les veus de la coral Polifònica de Vilafranca.
 
 
DIUMENGE, 16 DE MARÇ
 
Inauguració de la intervenció feta a l’ermita de Sant Sebastià, a Osona, amb motiu de la commemoració del Pacte del Vigatans
Diumenge, 16 de març | 12.00h | Ermita de Sant Sebastià. Vic
 
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, participarà el proper diumenge, 16 de març, a la inauguració de la intervenció feta a l’ermita de Sant Sebastià, a Osona, amb motiu de la commemoració de la signatura, en aquell indret, de l’anomenat Pacte del Vigatans, el primer esdeveniment rellevant a Catalunya de la Guerra de Successió. 
 
L’acte, en què també hi participaran els alcaldes de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, i de Santa Eulàlia de Riuprimer, Àngel Torres, s’iniciarà a les 12 hores al mateix recinte de l’Ermita de Sant Sebastià, ubicada al terme municipal de Vic, però que depèn de la parròquia de Santa Eulàlia de Riuprimer.